Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Mores muzejs

Mores kauju muzejs
Biedrības “Mores muzejs” privātais muzejs

Adrese: Kalna Kaņēni, Mores pagasts, Siguldas novads, LV-2170

Atrašanās vieta: 57.079668 25.061761

Tālrunis: 29446115 vai 26699694

E-pasts: info@moresmuzejs.lv

Tīmekļa vietne: www.moresmuzejs.lv

Darba laiks: no maija līdz oktobrim plkst. 10.00–16.00, no novembra līdz aprīlim un citos laikos – pēc iepriekšēja pieteikuma.

Mores kauju muzejs ir sabiedriskā kārtā veidots muzejs Mores kauju piemiņai.
II Pasaules kara laikā Morē un tās apkārtnē no 1944. gada 26. septembra līdz 5. oktobrim notika sīvas cīņas Siguldas aizsardzības līnijas pozīcijās. Divas nedēļas latviešu leģionāri aizkavēja Sarkanās armijas virzīšanos uz Rīgu, kas ietekmēja turpmāko kara darbību jau plašākā reģionā.
Pirmo Mores kauju muzeja ekspozīciju 2002. gadā iekārtoja Latvijas Nacionālo karavīru biedrības Siguldas nodaļa. Sabiedriskās organizācijas ar valsts, pašvaldības, ES fondu un ziedotāju atbalstu ir izveidojuši sabiedrībā populāru muzeju.

Muzejs piedāvā:

  • 1. stāvā Mores kauju piemiņas ekspozīcijas ar Mores kauju maketu, II pasaules kara laika priekšmetu kolekciju. Gida stāstījums (latviešu un krievu valodās) par kauju notikumiem ar skatu no abām frontes pusēm.
  • 2. stāvā 19./20. gadsimta novadpētniecības un mājamatniecības priekšmetu ekspozīcijas, gadskārtējas rokdarbu izstādes, iespēja iegādāties rotkaļa darbus un citus suvenīrus.
  • Brīvdabas ekspozīcijā Sarkanās armijas tanks T-34 un cita militārā tehnika. Vācu virszemes bunkurs un dažādi kaujas laukā atrasti priekšmeti.
  • Atsevišķa ekspozīciju telpa ar seniem lauksaimniecības darbarīkiem un citām iekārtām.
  • Muzeja teritorijā nojume sabiedriskām aktivitātēm un azaidam, dārza kamīns, atpūta pie dīķa un citas aktivitātes.