Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šonedēļ Siguldas novadā – grupas „The Sound Poets” vienīgie šīsvasaras koncerti un aktīvās atpūtas pasākumi

2016-08-25

 

 

Piektdien, 26.augustā

Plkst.21.00
Grupas „The Sound Poets” papildkoncerts Siguldas pilsdrupu estrādē. Šīsvasaras vienīgajos koncertos Latvijā „Pulsē” grupa izpildīs dziesmas gan no sava jaunākā albuma „Pulsē”, kurš ceremonijā „Zelta Mikrofons” atzīts par „Gada albumu”, gan tautā jau iemīlētas dziesmas. Koncerta teritorija tiks atvērta no plkst.19.00, koncerta īpašie viesi – sintīpopa grupa „Audience Killers” – uzstāsies plkst.20.15, bet „The Sound Poets” uzstāsies plkst.21.00. Biļetes pieejamas „Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās. Biļetes cena – 30 eiro.  Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 25 eiro. Īpašie ģimenes biļešu komplekti – no 66 līdz 78 eiro.

Sestdien, 27.augustā

Plkst.8.00
 Latvijas čempionāta un Latvijas junioru čempionāta kvadracikliem un blakusvāģiem, kā arī Latvijas kausa sacensības solo motokrosā trasē „Ozolkalni”. Ieejas maksa – 3 eiro; bērniem, pensionāriem un invalīdiem – bez maksas. 

Plkst.12.00 Ekstrēmās skrituļslidošanas sacensības „Sigulda Jam” Raiņa parkā. Sacensībās var piedalīties ikviens bez vecuma ierobežojuma. Tiesneši vērtēs braucēju braukšanas stilu un izpildīto triku sarežģītību – tiks apbalvoti katras grupas – iesācēju, amatieru un profesionāļu – trīs labākie braucēji. Dalībnieku reģistrācija un iesildīšanās braucieni – no plkst.10.00. Dalība – bez maksas.

Plkst.21.00 Grupas „The Sound Poets” koncerts „Pulsē” Siguldas pilsdrupu estrādē. Koncerta teritorija tiks atvērta no plkst.19.00, koncerta īpašie viesi – indīroka apvienība „Irving Ark” – uzstāsies plkst.20.15, bet „The Sound Poets” uzstāsies plkst.21.00. Biļetes pieejamas „Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās. Biļetes cena – 30 eiro.  Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 25 eiro. Īpašie ģimenes biļešu komplekti – no 66 līdz 78 eiro.

Svētdien, 28.augustā

Plkst.8.00 Latvijas čempionāta un Latvijas junioru čempionāta kvadracikliem un blakusvāģiem, kā arī Latvijas kausa sacensības solo motokrosā trasē „Ozolkalni”. Ieejas maksa – 3 eiro; bērniem, pensionāriem un invalīdiem – bez maksas. 

Plkst.11.00 Velo izklaides brauciens „SkirtBike Sigulda”. Eiropas brīvprātīgā darba jauniešu organizēts pasākums ģimenēm – velo izklaides brauciens. Ikviens aicināts koši un krāsaini tērpies un pievienoties veloparādei, kad sāksies Stacijas laukumā un dosies cauri Siguldai, pa ceļam apstājoties, lai veiktu izklaidējošas aktivitātes. Dalība – bez maksas.


Plkst.12.30 Koncerts „Manas dvēseles logs” Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Dzejas un mūzikas koncertprogramma „Manas dvēseles logs” ir stāsts par sievieti no viņas piedzimšanas brīža līdz dzīves novakarei. Koncertprogrammā skanēs latviešu komponistu – Lūcijas Garūtas, Jēkaba Mediņa, Pētera Barisona, Arvīda Žilinska u.c. vokālā un ērģeļu mūzika, kuru paspilgtinās latviešu dzejnieču – Aspazijas, Annas Brigaderes, Ārijas Elksnes un Annas Rancānes dzeja. Koncertā piedalās Latvijas Nacionālās Operas un Baleta soliste, mecosoprāns Baiba Renerte (Berķe) un ērģelniece Larisa Carjkova. Ieeja – par ziedojumiem.

Plkst.14.00 Kapu svētki Allažu kapsētā.

Plkst.18.00 Sociāli muzikālā projekta „Debesu sūtīts” koncerts Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Projekta ietvaros izdots arī disks „Debesu sūtīts”, kura ierakstos piedalījušies vairāk nekā 30 izpildītāji no dažādām valstīm. Latviešu valodā dziesmas ir iedziedājuši kristīgie izpildītāji Lība Ēce-Kalniņa, Kitija Ruža, Madara Dzintara-Pluša, Ariadna un citi. Koncertā piedalīsies daļa no izpildītājiem un projekta vadītāja, dziedātāja Milana. Ieeja – par ziedojumiem.

Izstādes

  • Izstāde „Ceļā uz Latvijas valsti” Turaidas muzejrezervātā.
  • Dzintras Ozolas un Dagnijas Liepas rokdarbu izstāde Mores kauju muzejā.
  • Naura Daiņa fotogrāfiju izstāde „Durvis. Sākums.” Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā.
  • Tematiskā izstāde „Siguldas viesnīcas stāsts” izstāžu ciklā „Izzini valsts un novada nozīmes vēstures un arhitektūras pieminekļu stāstus Siguldā” Siguldas novada bibliotēkā.
  • Ceļojošā izstāde „Mana novada pieturzīmes” Siguldas novada bibliotēkā.
  • Izstāde „Lielais dzīves karnevāls". Karikatūristam, literātam Jānim Dresleram – 120 (1896–1971) Siguldas novada bibliotēkā.
  • Izstāde „Skatuvei atdota sirds". Aktrisei Paulai Baltābolai – 125 Siguldas novada bibliotēkā.
  • Evijas Amoliņas un Dainas Dubras gleznu izstāde Kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis".
  • Tematiskā literatūras izstāde „Veselīgas dzīvesziņas noslēpumi" Jūdažu bibliotēkā.
  • Baltijas ceļa gadadienai veltīta tematiskā izstāde „1989.gada 23.augusts” Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā.