Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novada ielu un ceļu uzturēšana ziemā

2016-12-01

Arī Siguldas novadā sākusies autoceļu ziemas uzturēšanas sezona, kad pašvaldības speciālisti īpaši uzmanīgi seko līdzi laika apstākļu ietekmei uz satiksmes drošību. Iedzīvotāji aicināti būt atsaucīgiem un gadījumos, ja Siguldas novada ielas un ceļi netiek pienācīgi tīrīti, informēt pašvaldību pa bezmaksas tālruni 80000388, lai klientu apkalpošanas speciālisti varētu reģistrēt ceļa posmu un par to informēt pakalpojumu nodrošinātājus.

Pašvaldības pārraudzībā ir ceļi un ielas 285 kilometru garumā, kuru uzturēšanu veic publiskajā iepirkumā uzvarējušais SIA „DGR serviss”, savlaicīgi veicot ceļu attīrīšanu no sniega un apstrādājot brauktuvi ar pretapledojuma materiāliem. Gājēju ietves ziemā apsaimnieko KS „Gartens Sigulda”, daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku teritorijas uztur namu apsaimniekotāji, savukārt privātīpašumus un tiem pieguļošās teritorijas – to īpašnieki.

Pašvaldības ielas un ceļi tiek uzturēti atbilstoši Ministru kabineta noteikumos Nr.224 „Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli” noteiktām ceļu uzturēšanas periodiskuma un kvalitātes prasībām un Siguldas novada pašvaldības noteikumiem „Par autoceļu uzturēšanas klasēm Siguldas novadā”, kas, balstoties uz satiksmes intensitāti, iedala novada ielas un ceļus uzturēšanas klasēs:

  • B klase – pilsētas maģistrālās ielas;
  • C klase – ielas un ceļi gar/uz sabiedriskajām iestādēm (skolām, bērnudārziem, slimnīcu u.c.) un ielas, pa kurām kursē sabiedriskais transports;
  • D klase – pārējās ielas un ceļi.

Ielu un ceļu apsekošanu pašvaldības speciālisti un uzturētāja pārstāvji veic reizi dienā vai biežāk, būtiski mainoties laikapstākļiem. Intensīvas snigšanas gadījumā ielu attīrīšana no sniega jāveic 6 līdz 18 stundu laikā pēc snigšanas beigām, prioritāri notīrot pašvaldības ielas un ceļus, pa kuriem pārvietojas sabiedriskais transports un notiek skolēnu pārvadājumi;

Atkarībā no brauktuves stāvokļa un laikapstākļiem, ielu un ceļu slīdamība tiek mazināta, attīrītu brauktuvi kaisot ar smilts – sāls maisījumu; smilti vai šķembām pie ļoti zemām temperatūrām un ja uz brauktuves parādās piebraukts sniegs, kura augšējā kārta veido slidenu virsmu; kā arī ar mitro sāli, ja nepieciešams novērst apledojuma veidošanos uz brauktuves vai nokausēt ledu un piebrauktu sniegu no brauktuves. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus un satiksmes drošību, ar piebrauktu sniegu un ledu klātajās brauktuvēs var tikt izveidotas rievas, rūpīgi sekojot līdzi to dziļumam, lai nebojātu asfaltsegumu.

Gadījumos, ja Siguldas novada ielas un ceļi netiek tīrīti atbilstoši noteikumiem, iedzīvotāji aicināti informēt pašvaldību pa bezmaksas tālruni 80000388, lai klientu apkalpošanas speciālisti varētu reģistrēt ceļa posmu un par to informēt pakalpojumu nodrošinātājus.

Siguldas novada teritoriju šķērsojošos valsts autoceļus uztur VAS „Latvijas Valsts ceļi”, to vidū: A2 – Vidzemes šoseja; P8 – Inciems–Sigulda–Ķegums (Gāles iela, Stacijas iela, Ausekļa iela, Turaida); V58 – Vidzemes šoseja–Allaži; V83 – Sigulda–Nurmiži; V85 – Jūdaži–Nītaure. Gadījumos, kad valsts autoceļi nav pienācīgi tīrīti, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz bezmaksas tālruni 80005555, informējot par netīrīto vai slideno ceļa posmu, tādējādi palīdzot operatīvi atrisināt situāciju.