Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas Valsts ģimnāzija aicina uz rokdarbu izstādi „pIELAIKO cepuri!”

2017-01-13

Siguldas Valsts ģimnāzijas 7. un 8.klašu skolnieces jau novembrī pētīja mākslas darbus, lai vienu no tiem izmantotu kā ierosmes avotu kompozīciju izveidei ziemas galvassegai. Vienu no kompozīcijām katra ir realizējusi arī praktiski, izmantojot adīšanas un citas tekstiltehnikas ar daudzveidīgiem tekstilmateriāliem, radot cepures, ausu sildītājus un dažādas citas galvassegas, kas sildīs ne tikai ausis, bet arī acis un sirdi.

7.klašu skolnieces apguva dažādus adījuma tehniskos zīmējumus, taču 8.klašu meitenēm bija jāiekļauj darbā divu vai vairāku krāsu adījuma raksts. Darba tapšanas process tika atspoguļots planšetēs.

Labākie darbi tiks sūtīti uz Latvijas Mājturības pedagogu biedrības sadarbībā ar Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti, Valsts izglītības satura centru, Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskā centra organizēto  13.atklātās mājturības un tehnoloģiju olimpiādes „Gadalaiki - ziema” (tekstila tehnoloģijās) pirmo kārtu.

Mākslinieciski radošo darbību tekstilā iespējams apskatīt Siguldas Valsts ģimnāzijas bibliotēkā līdz 20.janvārim.

Izsakām pateicību par atbalstu materiālu iegādē skolnieču vecākiem! Turēsim īkšķus par olimpiādes dalībniecēm, izturot sīvo konkurenci valsts mērogā!

Informāciju sagatavoja:
mājturības un tehnoloģiju skolotājas
Anita Millere un Kristīne Apine