Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Aicina izvirzīt pretendentus Siguldas novada Gada balvai kultūrā

2017-01-17

Šogad pirmo reizi tiks pasniegtas Siguldas novada Gada balvas kultūrā. To mērķis ir motivēt un godināt kultūras darbiniekus, māksliniekus, radošos kolektīvus, biedrības, producentus, pasākumu mecenātus, kā arī Siguldas novadā notikušo kultūras pasākumu organizatorus un māksliniekus, kas nozīmīgi ietekmējuši Siguldas novada kultūrvides attīstību vai apliecinājuši izcilību un kreativitāti, veidojot pozitīvu novada publicitāti Latvijas, Eiropas vai pasaules mērogā.

Pretendentus Gada balvai kultūrā par sasniegumiem 2016.gadā var izvirzīt šādās nominācijās:

  • „Par mūža ieguldījumu kultūrā” – par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu kultūrvides attīstībā un pilnveidošanā;
  • „Izcilības balva kultūrā” – par spilgtu, inovatīvu devumu kādā no kultūras jomām vai mākslas faktu Siguldas novadam nozīmīgos kultūras notikumos un procesos;
  • „Gada balva tautas mākslā” – par īpašiem sasniegumiem tautas mākslā, Dziesmu svētku procesa nodrošināšanā, materiālā un nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanā, popularizēšanā un tradīciju tālāknodošanā;
  • „Gada balva mūzikā” – par īpašiem sasniegumiem mūzikā valsts vai starptautiskā mērogā;
  • „Gada balva mākslā” – par īpašiem sasniegumiem vizuālajā mākslā, dizaina izveidi valsts vai starptautiskā mērogā;
  • „Gada balva skatuves mākslās” – par īpašiem sasniegumiem dejas, teātra vai citās skatuves mākslās valsts vai starptautiskā mērogā;
  • „Gada balva rakstniecībā” – par īpašiem sasniegumiem literatūrā, literatūrzinātnē valsts vai starptautiskā mērogā;
  • „Gada balva novadpētniecībā” – par īpašiem sasniegumiem novada vēstures pētniecībā valsts vai starptautiskā mērogā;
  • „Gada kultūras darbinieks” – par īpašiem personīgiem nopelniem kultūrvides attīstībā, Siguldai nozīmīgu kultūras procesu iniciēšanā, uzturēšanā un pilnveidē;
  • „Gada veiksmīgākā debija” – par veiksmīgu debiju: radošu, mūsdienīgu, efektīvu un profesionālu darbu;
  • „Gada balva kultūras mecenātam” – par atbalstu kultūras nozares attīstībai Siguldas novadā.

Pretendentu pieteikšanas elektroniskā veidlapa pieejama šeit, kā arī Siguldas novada Kultūras pārvaldes struktūrvienībās – kultūras un tautas namos, bibliotēkās, koncertzālē „Baltais Flīģelis”, kā arī Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā, Raiņa ielā 3. Apbalvojumu piešķiršanai ieteikto pretendentu pieteikumus apkopo Kultūras pārvalde un izvērtē Kultūras pārvaldes izveidota vērtēšanas komisija.

Pretendentus nominācijām ikviens var izvirzīt rakstiski vai elektroniski, veidlapu iesniedzot to aizpildīšanas vietā vai nosūtot uz e-pastu kultura@sigulda.lv līdz 17.februārim.