Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sigulda pavasarī atklās mobilo lietotni  (4) 

2017-02-22

Lai Siguldas novada pašvaldības komunikācija un sadarbība ar iedzīvotājiem, novada viesiem un uzņēmējiem kļūtu mūsdienīgāka un ērtāka, pašvaldība šajā pavasarī ieviesīs mobilo lietotni, kuras lietotājiem viedtālruņos būs pieejama Siguldas novada aktuālākā informācija.

Būtiska lietotnes funkcija būs atgriezeniskās saites veidošana ar lietotāju, tāpēc iedzīvotājiem būs iespējams ne tikai izteikt savu viedokli par pašvaldībā aktuāliem jautājumiem, bet arī piemēram, ziņot no notikuma vietas, pievienojot savai ziņai arī fotoattēlu ar atrašanās vietas koordinātēm.

Mobilā lietotne plānota kā efektīva komunikācijas platforma Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju identifikācijas karšu (turpmāk – ID karšu) īpašniekiem un programmas sadarbības partneriem – uzņēmējiem. Ar lietotnes palīdzību būs iespējams operatīvāk un precīzāk novadniekiem ziņot par dažādiem piedāvājumiem un akcijām, ko piedāvā ID karšu programma.

Kopš 2011.gada pašvaldībā veiksmīgi darbojas Siguldas novada iedzīvotāju ID karšu programma, kuras sistēma pilnveidota un paplašināta 2016.gada maijā, personalizējot ID kartes atbilstoši katram iedzīvotājam un dodot iespēju tās lietot gan sabiedriskajā transportā, gan bibliotēkās, gan tuvā nākotnē plānojot to izmantošanu visās novada izglītības iestādēs. Kopš jauno karšu izdošanas nepilnu 11 mēnešu laikā tās apmainījuši turpat 8000 novadā deklarētie iedzīvotāji.

Apzinoties ID karšu programmas potenciālu, Siguldas novada pašvaldība vēlas pilnveidot sadarbību ar iedzīvotājiem, sniedzot iespēju komunicēt caur ikdienā visbiežāk lietoto iekārtu – viedtālruni. Jaunais komunikācijas instruments, kas būs integrēts ar iedzīvotāju ID karšu programmu, plānots kā novadnieku un viesu ikdienā izmantojama lietotne.

Mobilo lietotni iepirkuma procedūras rezultātā izstrādās SIA “Latvijas Mobilais telefons”.

2017.gada rudenī plānots ieviest mobilās lietotnes otro posmu, integrējot tajā novada viesiem nepieciešamo tūrisma informāciju – apskates vietas, aktīvās atpūtas iespējas, ēdināšanas vietas un naktsmītnes, kā arī tūrisma maršrutus gan pārgājieniem, gan velobraukšanai.


KOMENTĀRI