Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas Valsts ģimnāzijas skolniece piedalās 7.Jauniešu Saeimā

2017-04-25

Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.d klases izglītojamā Patrīcija Teļnova 21.aprīlī piedalījās 7.Jauniešu Saeimas darbā. Tās dalībnieki tika ievēlēti publiskā balsojumā, sacenšoties ar savām idejām par valsts izaugsmi un attīstību, par interneta drošību, kā arī par izglītības attīstības problēmām. Viņiem šajā dienā bija iespēja iepazīt parlamenta ikdienas darbu - likumu izstrādes procesu komisijās un Saeimas sēdēs.

Šī gada 7. Jauniešu Saeimas centrālā tēma bija izglītība, un jaunieši tika aicināti iesniegt idejas formālās un neformālās izglītības pilnveidei Latvijā. Jaunie parlamentārieši deva deputāta svinīgo solījumu un apstiprināja deputātu mandātus, kā arī izveidoja nozaru komisijas, kurās izstrādāja četru deklarāciju projektu galīgās redakcijas.

Sanākot uz jauniešu parlamenta otro sēdi, dalībnieki apsprieda sagatavotos deklarāciju projektus, debatēja par tiem un lēma par apstiprināšanu. Arī Patrīcija Teļnova pieteicās debatēs un no Saeimas tribīnes izteica savus argumentus izglītības sistēmas pilnveidei.

7.Jauniešu Saeima  pieņēma četru nozaru komisijās izstrādātās deklarācijas par patriotisma un valstiskuma apziņas veicināšanu, drošību internetā, izglītības kvalitātes, kā arī studiju veicināšanas iespējām.

Jauniešu Saeimas sēdi vadīja LR Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
Sabiedrisko zinību Metodiskā centra vadītāja A.Ūdre