Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Novada skolēni piedalās konkursa „Vēsture ap mums” noslēguma pasākumā

2017-05-22

20.maijā Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē notika skolēnu radoši pētniecisko darbu  konkursa „Vēsture ap mums” svinīgs noslēgums. Šī gada tēma bija „Darbs dara darītāju”. Skolēni pētīja gan senas, tradicionālas profesijas (kalēji, audēji, mērnieki), gan modernas (lidotāji, programmētāji). Konkursa noslēgumā piedalījās konkursa patrons – Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš apbalvoja konkursa uzvarētājus. Siguldas skolēni vienmēr aktīvi piedalās šajā konkursā un šogad vislabākos rezultātus sasniedza Siguldas 1.pamatskolas skolnieces Līva Līpace un Rūta Meistere, kuras, izstrādājot darbu „Siguldieša, ārsta Girta Veģa dzīvesstāsts un ieguldījums pilsētas veselības aprūpē”, nokļuva konkursa finālā.

Skolēnu darbus vērtēja dažādu jomu speciālisti. Laikraksta „Latvijas avīze” balvas ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas skolnieces Zane Egle un Līva Oliņa ar  kopīgi izstrādātu radošo darbu – spēli „Sievietes vēsturē”, kā arī trīs Siguldas 1.pamatskolas meitenes ar pētījumiem: „Mērnieks – kadastra informācijas datu bāzes veidotājs” (autore Anete Actiņa), „Friziera darbs senāk un tagad”(autore Anna Vītola), „Neviens nepiedzimst par meistaru. Jānis Cimmermanis” (autore Emīlija Rudziša).

Latvijas Nacionālā arhīva pateicības rakstus un balvas ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni Aleksandra Rozenfelde un  Everts Krauklis ar   kopīgu radošo darbu – spēli par profesijām, Elizabete Ābola („Mana tēva darba pieredze Latvijas Bruņotajos spēkos”), Madara Tilnere un Dita Kreicberga („Vecmāmiņas dzīve kolhozā”), Sintija Bērziņa („Manas ģimenes darbs Līgatnes papīrfabrikā”), Katrīna Eglīte („Manu vecvecāku darba gaitas”).

Latvijas Nacionālā arhīva pateicības raksti un balvas tika piešķirtas arī Siguldas pilsētas vidusskolas skolniecēm Viktorijai Maško un Karīnai Šveicerei („Karavīrs nav profesija, bet dzīves aicinājums”), Siguldas 1.pamatskolas skolēniem Ralfam Sebastiānam Rozenam („Veronika Akmene - Līgatnes pirmskolas iestādes skolotāja”) un  Ancei Adzilčai ( „Fotogrāfs Vladimirs Tjurins Siguldā”).

Pedagoģijas doktors Ilgvars Forands savu grāmatu „Menedžmenta autoritātes” ar personīgu ierakstu uzdāvināja Siguldas Valsts ģimnāzijas skolniecei Anastasijai Kovaļai. Rīgas Latviešu biedrības balvas ieguva Siguldas 1.pamatskolas skolnieki Artūrs Ābele („Iepazīsti 18.-19. gadsimta skolotājus!”), Annija Paula Meņģele („Kalējs”), Guna Drēviņa („Kalēja amats”).

Milzīgs paldies  skolotājiem- konsultantiem Vinetai Šķesterei –Bukai, Intai Romanovskai un Mārim Smonam par skolēnu iedvesmošanu un pamudinājumu pētīt vēstures procesus.

 

Informāciju sagatavoja:
Konkursa ”Vēsture ap mums” koordinatore Inese Berga