Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas slimnīcā atklāts mūsdienīgs hemodialīzes centrs ar modernāko ūdens attīrīšanas sistēmu Latvijā

2017-07-25

Otrdien, 25.jūlijā, ar Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Uģa Mitrevica, Siguldas slimnīcas vadītāja Valda Siļķes, kā arī SIA „Med Alfa” direktores Ināras Bušmanes uzrunām Siguldas slimnīcā atklāts mūsdienīgs hemodialīzes centrs, kas nodrošinās aizstājterapiju nieru mazspējas slimniekiem – ar modernu medicīnisko iekārtu pacienta asinis tiks attīrītas no šlakvielām, kad organisms dabiskā veidā to vairs nespēj veikt. Procedūras tiks nodrošinātas dienas stacionārā un valsts piešķirtā finansējuma ietvaros tās būs bez maksas.

SIA „Med Alfa” hemodialīzes centrs piedāvās mūsdienīgus, kvalitatīvus un Eiropas dialīzes un transplantācijas asociācijas standartiem atbilstošus hemodialīzes pakalpojumus Siguldas slimnīcā. Centrs ir aprīkots ar modernāko ūdens attīrīšanas sistēmu Latvijā, kas ir pamatelements kvalitatīvai procedūras veikšanai. Tā kā šī procedūra tiek nodrošināta dienas stacionārā, pacientiem ar nieru mazspēju tiks sniegta iespēja dzīvot iespējami pilnvērtīgāku dzīvi, ilgstoši neuzturoties slimnīcā un saņemot profesionālu palīdzību katrā ārstēšanas posmā. No augusta hemodialīzes centrā būs pieejamas arī nefrologa jeb nieru ārsta konsultācijas.

Hemodialīze ir aizstājterapijas metode nieru mazspējas slimnieku ārstēšanai. Ar hemodialīzes iekārtu caur speciāliem filtriem pacienta asinis tiek attīrītas no šlakvielām. Nieru bojājumi un funkcijas samazināšanās bieži norit nemanāmi un bez simptomiem; tikai savlaicīga nieru funkcionālo rādītāju pārbaude un riska faktoru novēršana var pasargāt no pilnīga nieru izsīkuma un sekojošas dialīzes.

Pierakstīšanās hemodialīzes centra procedūrām tiks uzsākta augustā, zvanot uz tālruni 20228848.