Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pašvaldība veic novada avotu ūdens pārbaudes

2017-09-19

Kā katru gadu, arī šogad septembrī Siguldas novada pašvaldība ir nodevusi laboratoriskai izpētei vairāku Siguldas un apkaimes avotu ūdens analīzes, lai noskaidrotu, vai tajos ir sastopamas veselībai kaitīgas baktērijas.

Jau iepriekš ziņots, ka 2015.gadā un 2016.gadā veiktajās avotu ūdens pārbaudēs, lielākajā daļā Siguldas novada avotu, konstatēta E-coli baktēriju un koliformu baktēriju klātbūtne. Ļaunākās no šīm baktērijām var izraisīt zarnu slimības, kuru simptomi visbiežāk ir vēdersāpes, vemšana, caureja.

Lai arī visi Siguldas novadā esošie avoti atrodas Dabas aizsardzības pārvaldes pārraudzībā vai privātpersonu īpašumā, pašvaldība jau iepriekš pie Siguldas un apkaimes avotiem ir izvietojusi brīdinājuma zīmes ar aicinājumu ūdeni uzturā nelietot, diemžēl informatīvās zīmes daudzviet tiek nopostītas.

Plānots, ka jaunie analīžu rezultāti tiks saņemti oktobrī un, ņemot vērā analīžu rezultātus, Siguldas novada pašvaldība aicinās uz sarunu Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvjus un privātīpašniekus, lai lemtu par turpmākajām rīcībām un atbildīgajiem, kas izvietots brīdinājuma zīmes.

Līdz tam pašvaldības pārstāvji aicina novadniekus nelietot uzturā nenovārītu avotu ūdeni, ja vien pie avotiem nav norādīta informācija, ka to ūdens ir lietojams uzturā.