Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šonedēļ Siguldas novadā – Veselības diena, Rudens gadatirgus, akcija „Glezno visi" un citi pasākumi

2017-09-21

Piektdiena, 22.septembris

Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas aktivitātes

Plkst.11.00
Vingrošana māmiņām kopā ar mazuļiem bērnu centrā „Kā mājās” Ausekļa ielā 5. Ieeja – bez maksas

Plkst.18.00 Ģimeņu sporta spēles „Esi vesels un mīli basketbolu!” Eiropas sporta nedēļas ietvaros Siguldas Sporta skolā. Pasākumā paredzētas jautras ģimeņu stafetes ar basketbola elementu izpildi, basketbola metienu konkursi, basketbola prasmju konkursi lieliem un maziem šīs spēles cienītājiem. Dalībai sporta spēlēs ģimenes aicinātas reģistrēties pasākuma norises dienā un vietā līdz plkst.17.50. Dalība – bez maksas.

Plkst.18.00 Lentošanas jeb slackline treniņš kopā ar Siguldas novada Jaunrades centru Raiņa parkā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.18.00 Spēku, akrobātiku un lokanību attīstoša nodarbība „Areal Silk”, izmantojot auduma lentes, „DTO Pole Dance” studijā Dārza ielā 29A. Dalība – bez maksas.

Plkst.18.00 Faluņ Dafa vingrojumu un meditācijas apmācība Raiņa parkā.Dalība – bez maksas.

Plkst.19.00 Treneres Fanijas Šitcas lekcija „Nomet visu lieko!” Siguldas Sporta centrā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.20.00 Siguldas Sporta skolas LBL3 komandas prezentācija Siguldas Sporta skolā. Puiši rādīs savu māku trīspunktu metienos un slam dunk konkursā, kā arī, sadaloties divās komandās, izspēlēs 2x10 minūšu paraugspēli. Ieeja – bez maksas.

Citi pasākumi

Plkst.16.00
Kaupo nāves 800.gadadienas atceres pasākums Krimuldas baznīcā. Ieeja – bez maksas.

Sestdiena, 23.septembris

Siguldas novada Veselības diena

Plkst.9.00
Nūjošanas apmācība un pārgājiens, pulcēšanās pie Siguldas Sporta centra. Dalība – bez maksas.

Plkst.9.00  Kundalini joga veselības profilakses centrā „Malus” Pulkveža Brieža ielā 69. Dalība – bez maksas.

Plkst.10.00– 16.00 Bezmaksas ārstu konsultācijas Siguldas Sporta centrā.Uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, Veselības dienā bez maksas būs pieejamas fizioterapeita konsultācijas un stājas pārbaude, būs iespēja veikt cukura, holesterīna, hemoglobīna un skābekļa līmeņa noteikšanu, kā arī asinsspiediena un D vitamīna mērījumus. Tāpat varēs noteikt ķermeņa masas indeksu, veikt acu spiediena mērījumus un plaušu pārbaudi, kā arī miegainības un stresa testus. Darbosies Insulta profilakses kabinets, kā arī varēs veikt HIV, B un C hepatīta testus.

Plkst.10.00 Valsts asinsdonoru centra Donoru diena pie Siguldas Sporta centra. Valsts asinsdonoru centrs (VADC) aicina cilvēkus ziedot asinis, lai varētu uzturēt stabilu asins krājumu un ar nepieciešamajiem asins komponentiem apgādāt pacientus ārstniecības iestādēs. Par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 līdz 65 gadiem, kuru ķermeņa svars ir virs 50 kilogramiem. Donoriem līdzi jāņem pase vai personas apliecība, bankas konts, kā arī donoru grāmatiņa, ja tāda ir.

Plkst.10.00 Grupu vingrošana Siguldas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā Lakstīgalas ielā 13. Dalība – bez maksas.

Plkst.10.00 Vingrošana baseinā Siguldas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā Lakstīgalas ielā 13. Dalība – bez maksas.

Plkst.10.30 Grupu vingrošana Siguldas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā Lakstīgalas ielā 13. Dalība – bez maksas.

Plkst.10.30 Vingrošana baseinā Siguldas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā Lakstīgalas ielā 13. Dalība – bez maksas.

Plkst.11.00 Diētas ārstes Lolitas Vijas Neimanes lekcija „1001 lieta par veselīgu uzturu” Siguldas Sporta centrā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.11.00 Ģimeņu orientēšanās Siguldas pilsētā no Siguldas Sporta centra Sacensībās pirmo reizi Latvijā tiks izmantota Latvijas Orientēšanās federācijas izstrādāta jauna atzīmēšanās sistēma, kur kontrolpunktu vietā būs QR kodu plāksnītes, un dalībnieki atzīmēsies tajos, kodu nolasot ar speciālu programmu mobilajos telefonos. Dalība – bez maksas.

Plkst.11.00  Sacensības „Latvijas spēcīgākā pilsēta 2017” pie Siguldas Sporta centra

Siguldas posmā „Latvijas spēcīgākā pilsēta 2017” tiks dotas trīs stundas, kuru laikā ikviens Siguldas atbalstītājs varēs uzspiest svaru stieni pēc iespējas vairāk reižu. Sievietēm un jauniešiem līdz 18 gadu vecumam svaru stienis svērs 20 kg, bet vīriem 50 kg. Visu dalībnieku kopā paceltais veidos Siguldas rezultātu. Dalība – bez maksas.

Plkst.11.00 Deju pasniedzējas Gunas Brižas klasiskās dejas meistarklase pieaugušajiem Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”. Dalība – bez maksas.

Plkst.11.30 Vecmātes, ūdens dzemdību speciālistes Aijas Mikovas lekcija „Dabīgu dzemdību norise un iespējamās manipulācijas dzemdību laikā” Siguldas Sporta centrā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.12.30 Deju pasniedzējas Gunas Brižas modernās dejas meistarklase bērniem vecumā no 10 līdz 18 gadiem Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”. Dalība – bez maksas.

Plkst.13.00 Psihologs Ansis Jurģis Stabiņģis sarunā „Apzinātība” Siguldas Sporta centrā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.14.30 Holistiskās terapeites Marijas Mežeckas Gongu terapija Siguldas Sporta centrā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.17.00 Nodarbība „Veselībai un Gaismai" Siguldas Sporta centrā. Ieeja – bez maksas.

Citi pasākumi

Plkst.11.00 Muzikālā dzejas pēcpusdiena „Mēs sevi dāvāsim viens otram…” Siguldas novada bibliotēkā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.12.00 Mores kauju 73.gadskārtas atceres pasākums Latviešu leģionāru brāļu kapos pie Roznēnu ozola. Ieeja – bez maksas.

Plkst.12.00 Pārbūvētā tilta pār Gauju atklāšana Siguldā. Sajust 30.gadu atmosfēru, piedalīties lentas griešanā, kā arī nobaudīt īpašu svētku kūku aicināti gan siguldieši, gan pilsētas viesi.Tilta atklāšanā pēc pārbūves tiks radīta 30.gadu noskaņa, atsaucot atmiņā tilta atklāšanu pirms 80 gadiem. Pasākuma apmeklētāji varēs baudīt 30.gadu Latvijas mūziku un Siguldas Absolventu orķestra skanīgos maršus, izzināt tilta vēsturi avīžpuiku piedāvātajos laikrakstos, kā arī baudīt cienastu no īpaši pasākumam radīta miniatūra Gaujas tilta. Pasākuma apmeklētāju ērtībām būs uzstādītas velosipēdu novietnes, tādēļ, ņemot vērā ierobežoto iespēju pie tilta novietot automašīnas, novadnieki un pilsētas viesi aicināti pasākumu apmeklēt kājām vai ar velosipēdiem.

Plkst.14.00 Mores kauju 73.gadskārtas atceres pasākums Mores kauju piemiņas parkā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.17.00 Koncertzāles 17.sezonas atklāšanas koncerts. „Opercussion” programma „Sitaminstrumentu zvaigznes operā” koncertzālē „Baltais Flīģelis”. Programmas idejas un aranžiju autors ir Valsts kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” sitaminstrumentu grupas koncertmeistars, arī Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra galvenais sitaminstrumentālists Ivo Krūskops, kurš pulcējis kolēģus un domubiedrus. Koncerta programmā būs dzirdamas operu ārijas, koru numuri un uvertīru aranžijas no dažādām operām, neparasti populārās un akadēmiskās mūzikas stilu sajaukumi un sitaminstrumentu virtuozitāte. Biļetes cena – no 8 līdz 15 eiro; Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem –20% atlaide.

Svētdiena, 24.septembris

Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas aktivitātes

Plkst.10.00 Velo piedzīvojums ar platriepu kalnu velosipēdiem fat bike gida pavadībā, pulcēšanās pie Siguldas Sporta centra.Aicinām visus interesentus, kuriem patīk izaicinājumi un jaunas emocijas, piedalīties pirmajā braucienā ar piedzīvojumu jeb platriepu divriteņiem, gida pavadībā apskatot Siguldas gleznainākās vietas pašā rudens krāšņumā. Piedzīvojumu jeb platriepu (FatBike) velosipēdi ir īpaši radīti braukšanai pa sniegotiem, smilšainiem un dubļainiem ceļa segumiem, tādējādi dodot iespēju doties piedzīvojumos jebkurā gadalaikā. Dalība – bez maksas.

Plkst.11.00 „CrossFit Kids” nodarbība bērniem no trīs līdz piecu gadu vecumam kopā ar treneri Daci Tomsoni Siguldas Sporta centrā.Dalība– bez maksas.

Plkst.11.00 Improvizācijas deja vecākiem ar bērniem Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”. Dalība – bez maksas.

Plkst.12.00 „CrossFit Kids” nodarbība bērniem no sešu līdz desmit gadu vecumam kopā ar treneri Daci Tomsoni Siguldas Sporta centrā. Dalība – bez maksas.

Plkst.12.30 Spēku, akrobātiku un lokanību attīstoša nodarbība „Areal Silk”, izmantojot auduma lentes, „DTO Pole Dance” studijā Dārza ielā 29A. Dalība – bez maksas.

Citi pasākumi

Plkst.9.00 Rudens gadatirgus Siguldas Svētku laukumā.Rudens gadatirgus Svētku laukumā pulcēs amatniekus, zemniekus un mājražotājus, tradicionāli liekot akcentu uz Latvijā audzēto, gatavoto un darināto. Tirgošanos no plkst.11.00 līdz 14.00 papildinās kultūras programma, kuras ietvaros ar dziesmām, dejām un atraktīviem priekšnesumiem, sezonu uzsākot, sevi prezentēs Siguldas novada amatiermākslu kolektīvi. Pasākumā tiks paziņoti un apbalvoti konkursa „Sakoptākais īpašums Siguldas novadā 2017” laureāti. Ieeja – bez maksas.

Plkst.12.00 Akcija „Glezno visi!” Gleznotājkalnā, Siguldas pils kompleksā, Svētku laukumā, Krimuldas muižā, Allažos un Jūdažos.Šogad rudens ainavas lieli un mazi mākslinieki aicināti gleznot sešās vietās – Gleznotājkalnā, Siguldas pils kompleksā, Svētku laukumā, Krimuldas muižā, Allažos un Jūdažos. Mākslas akcijā aicināts iesaistīties ikviens – vai tas būtu kādas mākslas studijas dalībnieks, ekonomists, mājsaimniece, bērns vai vectētiņš, jo akcijas laikā par mākslinieku var kļūt ikkatrs. Katrā akcijas norises vietā būs sastopams kāds Siguldas mākslinieks. Dalība – bez maksas.

Izstādes