Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pašvaldība sveic Latvijas Jaunatnes Olimpiādes medaļniekus

2017-09-21

21.septembrī Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics sveica siguldiešus, Latvijas Jaunatnes Olimpiādes medaļniekus.

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde norisinājās no 7. līdz 9.jūlijam vairākās Latvijas pilsētās, un Siguldas novadu tajā pārstāvēja 76 sportisti un 14 treneri. Jaunie sportisti olimpiādē izcīnīja astoņas medaļas badmintonā, vieglatlētikā, MTB sacensībās un futbolā, komandu ieskaitē ļaujot Siguldas novadam ierindoties augstajā 13.vietā.

Divus čempiona titulus Latvijas Jaunatnes Olimpiādē badmintonā izcīnīja Ardis Daniels Bedrītis – vīriešu vienspēlēs un jauktajās dubultspēlēs pārī ar Liānu Lenceviču. Liānai arī sudraba godalga sieviešu vienspēlēs. Vīriešu vienspēlēs izcils starts arī Patrikam Krūzem – spēlējot pret vairākus gadus vecākiem pretiniekiem, viņš izcīnīja bronzas medaļu. Amanda Azarova sieviešu vienspēļu turnīrā izcīnīja piekto vietu.

Vieglatlētikas sacensībām kvalificējās 12 Siguldas Sporta skolas Vieglatlētikas nodaļas treneres Guntas Blūmiņas audzēkņi; septiņi no viņiem ierindojās labāko sešiniekā. 3000 metru skrējienā sudraba godalgu ar jaunu Ogres stadiona rekordu U–16 grupas meitenēm izcīnīja Kristīne Brunere. Sudrabs arī Esterei Vīksnei 2000 metru kavēkļu skrējienā, par četrām sekundēm atpaliekot no uzvarētājas. Esterei arī piektā vieta 3000 metru skrējienā. Trīssoļlēkšanā Oto Laiva pēdējā lēcienā sasniedza rezultātu 12,69 metri, kas deva viņam ceturto vietu. Divās disciplīnās atzīstami startēja Elza Lešinska, ierindojoties piektajā vietā trīssoļlēkšanas sacensībās, kā arī uzrādot sesto ātrāko rezultātu 400 metru skrējienā. Sešiniekā iekļuva arī Daniels Strods 800 metru distancē un Jēkabs Niklāvs Janovs 400 metru distancē. Abi puiši kopā ar Artūru Šķesteru un Oto Laivu izcīnīja sesto vietu arī „zviedru stafetē”.

MTB sacensībās sudraba medaļu izcīnīja Jēkabs Vītols. Savukārt bronzas godalgu Siguldas novadam sarūpēja futbolistes. Olimpiādes orientēšanās sacensībās divas sestās vietas Siguldas novadam izcīnīja Kristīne Brunere un Kristaps Bruners. Trīs etapu stafetē Siguldas novada puišu komanda Kristaps Bruners, Madis Ciglis, Nils Ciglis izcīnīja piekto vietu.

Jāuzteic arī jauno basketbolistu cīņas spars 3x3 basketbola turnīrā, puišu futbola komandu, kas ierindojās sestajā vietā, loka šāvējus un džudo cīkstoņus. Šajā sporta veidā Siguldas novadam ir pat zelta medaļa, kas gan netika ieskaitīta komandu ieskaitē, jo Kristaps Pēkšēns to izcīnīja svaru kategorijā 90+ kg, kurā startēja tikai divi dalībnieki.

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir valsts nozīmes uz Olimpiskajiem pamatprincipiem balstītas sporta sacensības, ko reizi divos gados rīko Latvijas Olimpiskā komiteja un organizē kāda no Latvijas novadu pašvaldībām. Olimpiāde ir lielākās jaunatnes sacensības Latvijā, kurās jaunajiem sportistiem ir iespēja mērot spēkus 29 dažādās disciplīnās. Šogad sacensībās piedalījās 2803 sportisti no 82 pašvaldībām.