Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Imanta Ziedoņa muzejs

Imanta Ziedoņa muzejs

Adrese: “Dzirnakmeņi”, Murjāņi, Siguldas novads
Tālrunis: +371 26935526
E-pasts: info@ziedonamuzejs.lv
Tīmekļa vietne: www.ziedonamuzejs.lv

“Mans muzejs varētu būt ceļš – tikai uzraksts, kas rāda uz priekšu, – Imanta Ziedoņa muzejs. Cilvēki ies, ies, meklēs, bet nav tā muzeja. Toties viens ceļš Latvijā būs izstaigāts. Un tad to uzrakstu varēs pārcelt uz citu vietu.” /Imants Ziedonis/

Tālab Ziedoņa muzejs Murjāņos ir ceļš. Kā realitāte dzejnieka iecerējumam. Ceļš fiziskajā telpā, garīgajā izaugsmē, intelektuālajā attīstībā un jaunu pieredžu meklējumos.

Muzeja darbības pamatprincips ir dzejnieka Imanta Ziedoņa vēlēšanās – es gribu muzeju kā mūzu māju, kur cilvēki nāk pavadīt laiku attīstībā, jēgpilnās sarunās un jaunradot.

Imanta Ziedoņa muzeja vasarnīca Murjāņos ir saglabāta tāda, kā to savulaik iekārtojis pats dzejnieks kopā ar dzīvesbiedri Ausmu Ziedoni-Kantāni. Līdztekus muzeja ekspozīcijai, kuru var iepazīt ar, tai īpaši izveidotu, darba burtnīcu, muzejs apmeklētājiem piedāvā dažādas radošas apmeklējuma programmas, regulārus pasākumus un notikumus visas vasaras garumā. Informāciju par visām programmām iespējams atrast muzeja mājas lapā. Muzeja programma pieejama latviešu un angļu valodā.

Muzeja misija: Balstoties Imanta Ziedoņa idejās, daiļradē paustajā un viņam tuvajās vērtībās, veicināt jaunradi Latvijā, iedvesmot sabiedrību latviskuma stiprināšanā, kā arī sniegt iespēju interesentiem radošā veidā izzināt sevi un pasauli.