Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Divās Siguldas novada skolās uzstādītas ieejas drošības sistēmas  (2) 

2017-10-12

Divās Siguldas novada izglītības iestādēs, Siguldas 1.pamatskolā un Siguldas pilsētas vidusskolā, no oktobra uzstādītas ieejas piekļuves kontroles un drošības sistēmas jeb turniketi.

Izglītības iestāžu ieejas zonā izvietotas speciālas barjeras, un ieeja skolā iespējama ar Siguldas novada ID karti vai citās pašvaldībās dzīvesvietu deklarējušies skolēniem, pedagogiem un darbiniekiem – ar speciālu bezkontakta elektronisko pieejas karti. Citiem apmeklētājiem ieeja skolā tiek organizēta ar dežuranta kontroli.

„Turniketi Siguldas 1.pamatskolā un Siguldas pilsētas vidusskolā uzstādīti, lai vēl vairāk uzlabotu drošību un kārtību izglītības iestādēs un nepakļautu skolēnus un pedagogus riskam, ka telpās iekļūst nepiederošas personas. Turklāt bezkontakta identifikācijas karšu izmantošana skolēniem ir arī disciplinējoša un izglītojoša, jo māca viņiem atbildību. Jāpiebilst, ka, domājot par izglītības iestāžu modernizēšanu un darbības uzlabošanu, elektronisko bezkontakta karšu pielietojumu nākotnē plānots paplašināt, lai skolēni, izmantojot tās, varētu norēķināties par pusdienām”, stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa.

Uzstādītās iekārtas neapgrūtina iekļūšanu skolā cilvēkiem ratiņkrēslos – šim nolūkam ir speciāli vārti, ko vajadzības gadījumā atslēgs dežurants.

Turniketi ir savienoti ar drošības un ugunsdrošības signalizācijas sistēmām – avārijas gadījumā tie atvērsies automātiski.

Turniketi iegādāti par Siguldas novada pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Ieejas piekļuves kontroles sistēmas plānots pakāpeniski uzstādīt arī citās izglītības iestādēs.

Youtube

 


KOMENTĀRI