Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Evelīna Balode pārstāvēs Siguldas novadu Nacionālās skaļās lasīšanas sacensībā

2018-01-15

2017./2018.mācību gadā Latvijas Nacionālā bibliotēka uzsāka jaunu skaļās lasīšanas sacensību 5. un 6.klašu skolēniem, kas norisinās trijās kārtās. Tajā iesaistījās arī ievērojams skaits Siguldas novada skolu skolēnu. Pēc notikušās Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības skolās 11.janvārī Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā norisinājās šīs sacensības 1.kārtas noslēgums, kurā tika izvirzīts viens dalībnieks no Siguldas novada otrajai, Vidzemes reģionālajai, sacensību kārtai.

Uzsākot šo lasītveicināšanas aktivitāti, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs mudina pilnveidot bērnu prasmes skaļi un droši lasīt, neapmulst grāmatu izvēles priekšā, atrast sev piemērotu literatūru, veicināt interesi par lasīšanu un grāmatām, kā arī saliedēt bērnus kopīgām aktivitātēm. Interesanti, ka Holandē, no kurienes aizgūta šī  sacensību metodika, šāda veida sacensība notiek jau vairāk nekā 20 gadus, lasīšanā iesaistot  ap miljonu bērnu. Lasīšanas sacensība notiek soli pa solim:

1.solis: no skolas (klases) līdz bibliotēkai – septembra līdz janvārim;

2.solis: Vidzemes reģiona fināls Valmieras Integrētajā bibliotēkā – no janvāra līdz marta vidum;

3.solis: Nacionālais fināls Latvijas Nacionālajā bibliotēkā – maija beigās.

Pirmās kārtas noslēgumā piedalījās Allažu pamatskolas sacensību uzvarētāja – Ramona Vabele, Laurenču sākumskolas sacensību līdere – Evelīna Balode un Siguldas 1.pamatskolas lasīšanas sacensību uzvarētāja – Līva Līpace. Žūrijas vērtējumam meitenes lasīja A.Lindgrēnas, M.Runģuļa un M.Kerenena darbu fragmentus. Vērtēta tika gan fragmenta izvēle, gan dalībnieka izteiksme un spēja nodot stāsta ideju pēc iespējas aizraujošāk un pārliecinošāk klausītājiem.

Dalībnieku sagatavošanās pakāpe, ieguldītais darbs un dalība konkursā bija augstā līmenī, taču, apkopojot rezultātus, Laurenču sākumskolas pārstāve Evelīna Balode ieguva visaugstāko punktu skaitu. Evelīna turpinās gatavoties reģiona finālam, kas norisināsies Valmieras bibliotēkā.


Informāciju sagatavoja:
Dzintra Kalniņa
Siguldas novada bibliotēkas
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja