Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šūpoļu festivālā Siguldā būs 100 unikālas šūpoles

2018-03-16

Lieldienu laikā, no 31.marta līdz 2.aprīlim, Siguldā jau trešo gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls. Īpaši šim notikumam tiks radītas 100 unikālas un neparastas šūpoles, kas būs izvietotas aptuveni 3 kilometru garā pastaigu maršrutā. Savas īpašās šūpoles radīs arī Latvijas Nacionālā teātra kolektīvs, Jauno Jāņu orķestra mūziķi un citas sabiedrībā zināmas personības. 

Šobrīd Siguldā norit aktīva gatavošanās trešajam Šūpoļu festivālam. Dalību pieteikuši vairāk nekā 50 Siguldas uzņēmumi, ģimenes, draugu kompānijas, izglītības iestādes, kā arī sabiedrībā zināmi mākslinieki un mūziķi, kas pasākuma apmeklētājus priecēs ar 100 dažāda izmēra vides objektiem un šūpolēm, kas būs brīvi pieejamas ikvienam interesentam. Īpaši padomāts arī par šūpolēm cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem.

Festivāla objekti tiks izvietoti trīs kilometru garā pastaigu maršrutā, bet atsevišķi objekti atradīsies arī citās Siguldas iedzīvotāju un viesu iecienītās vietās Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Īpašā šūpoļu ceļa karte būs pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, kā arī Siguldas mobilajā lietotnē.

Šūpoļu festivāls tiks atklāts 31.martā ar atraktīvu Zaķu skrējienu – skrējiena starts tiks dots plkst.13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Savukārt 1.aprīlī no plkst.9.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā ikviens aicināts uz aizraujošu Lieldienu svinēšanu un aktivitātēm visai ģimenei. Notiks arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kur varēs iegādāties amatniecības izstrādājumus un gardumus svētku galdam.

Šūpoļu festivāls Siguldā norisināsies jau trešo gadu. Pērn festivāla ietvaros Siguldas pilsētas un novada teritorijā 36 vietās tika izvietoti 100 dažādu izmēru vides objekti un šūpoles, priecējot vairākus tūkstošus apmeklētāju no visas Latvijas. Starp festivāla vides objektu autoriem bija arī mūziķi no grupām „Astro`n`out” un „Dzelzs Vilks”, Siguldas Opermūzikas svētku organizatori, „LNT Brokastu” komanda, kā arī Siguldas novada uzņēmēji un izglītības iestāžu audzēkņi.

Latvija šūpojas Siguldā!