Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sportiskā gaisotnē aizvadīts mini festivāls „Raiņa parka svētki”

2018-06-18
Sestdien, 16.jūnijā, Raiņa parkā norisinājās sporta, aktīvās atpūtas un jaunrades mini festivāls jauniešiem „Raiņa parka svētki”, kas pulcēja aptuveni 2 000 apmeklētāju. Jaunrades mini festivāls norisinājās jau otro gadu un šogad sportiskā garā piedāvāja dažādas aktivitātes gan profesionāliem sportistiem, gan amatieriem, kā arī festivāla apmeklētājiem.

Sākoties rītam, jogas pasniedzēja Daina Liepiņa aicināja visus izstaipīties un iekustēties, smeļoties spēku un izturību aktīvajiem dienas piedzīvojumiem. Jau rīta pusē Siguldas skeitparks tika piepildīts ar dažādiem sportistiem vairākās ekstrēmo sporta veidu disciplīnās. Par centrālo skeitparka notikumu kļuva „VANS Latvijas Skeitborda līgas” 2.posma sacensības skeitborda frīstailā. Sportisti turpināja iesākto sacensību par godalgotajām vietām un reitinga punktiem sezonas kopvērtējuma tabulā. Uzvarētāji tika noteikti četrās grupās – „Iesācēji”, „Meitenes”, „Amatieri” un „PRO”, kurā stiprākais izrādījās Fricis Štrauss, saņemot 100 eiro dāvanu karti. 2.vietā ierindojās Artūrs Nesaule, iegūstot 75 eiro dāvanu karti, savukārt 3.vietas ieguvējs Miks Grantiņš ieguva 50 eiro dāvanu karti. Visi godalgotie dalībnieki, visās četrās grupās tika apbalvoti ar vērtīgām balvām.

Festivāla laikā norisinājās arī Skooter sacensības, kurās reģistrējās 21 dalībnieks divās vecuma grupās. Lielākajā vecuma grupā par favorītiem kļuva Ronāns Lazdāns, iegūstot 1.vietu, 2.vietā ierindojās Emīls Virziņš, bet trešajā – Tomass Berģis. Mazākajā vecuma grupā pirmās trīs vietas sadalīja Ričards Blauks, Gustavs Paukšte un Emīls Vilkājs.

BMX freestyle sacensībās rezultatīvākais bija Patriks Vīksna, iegūstot gan 1.vietu, gan arī uzrādot labāko rezultātu Best trick disciplīnā. Otrajā vietā ierindojās Mārcis Dzērve, bet trešais – Emīls Regerts. BMX freestyle tika nominēti divi sportisti, kas ieguva Best trick nomināciju, 2.vietā ierindojās Kristers Širins, izpildot no hand un 360 grādu apgrieziena trikus.

Līdzās aktivitātēm Siguldas skeitparkā, norisinājās strītbola turnīrs „Siguldas Raiņa parka svētku ielas bumba 2018”. Izveicīgākie turnīrā izrādījās „Swish” komanda no Siguldas. Sīvā cīņā finālā 2.vietu ieguva komanda „RR Mieļēni”, trešie – „Milf” komanda. Turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu no „Toma noma” ieguva „Swish” komandas spēlētājs Roberts Bērze.

InLine sacensībās tika noskaidrots labākie Best trick nominanti. InLine sacensībās piedalījās pieredzējuši sportisti – Sumo, Liene un Dj Goodzh, kas pasākuma laikā arī rūpējās par muzikālo noskaņu un iegrieza plates. Dalībnieki savā starpā draudzīgi sadalīja pirmās trīs vietas.

Raiņa svētku laikā klātesošajiem bija iespēja apmeklēt „TSI Dronu skolu” un izmēģināt dronu vadību, kā arī apgūt drošas lidošanas prasmes un kopā ar „Grila skolas” meistaru Piparu cept gaļu. No sildošajiem saules stariem varēja veldzēties skimboard aktivitātē vai paslēpties LGK piepūšamajās atrakcijās. Festivāla apmeklētāji varēji veikt līdzsvara pārbaudi un izaicināt sevi uz slackline lentes vai balanceboard, kā arī izmēģināt longboard dēļus. Siguldas Raiņa parka svētku laikā gardās „Kristapa pankūkas” pildīja apmeklētāju vēderus gan ar saldām, gan sāļām uz vietas ceptām pankūkām.

Raiņa parka svētku laikā norisinājās atklātais tenisa turnīrs, kurā piedalījās 10 dalībnieki, kas tika sadalīti divās apakšgrupās. Par 1.vietu cīnījās Laura Martuzāne un Jānis Osis, bet par trešo – Auseklis Paegle un Māri Katkovski. Šoreiz stiprākā izrādījās Laura Martuzāne, 2.vietā ierindojot Jāni Osi, savukārt Māris Katkovskis izcīnīja godpilno 3.vietu.

Spraigā cīņā, daudzu dalībnieku konkurencē norisinājās „Čikāšanās čempionāts”, kur uzvaras laurus plūca Norberts Gulbis, iegūstot balvā divus ekskluzīvus taureņus no Siguldas „Tropu taureņi” mājas.

Pasākuma laikā dalībniekiem bija iespēja piedalīties „Piedzīvojumu kartes medībās”. Medības norisinājās pasākuma teritorijā un dalībniekiem bija jāiziet pieci aktivitāšu posmi, lai dienas beigās piedalītos balvu groza izlozē. No vairāk nekā 100 dalībniekiem, kas pretendēja uz balvu grozu, to ieguva septiņgadīgais siguldietis, dāvanā saņemot ne tikai gardus pārsteigumus, bet arī dronu.

Festivāla apmeklētājiem bija iespēja iepazīties Siguldas novada Pašvaldības policijas, Valsts policijas inspektoriem un Latvijas Republikas Zemessardzes 27.kājinieku bataljona pārstāvjiem, kuri stāstīja par savu darbu un aicināja jauniešus vasaru pavadīt droši.

Youtube