Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Mobilitātes nedēļas akcijā „Diena bez auto” aicina diskutēt par veloinfrastruktūru

2018-09-21

Sestdien, 22.septembrī, Mobilitātes nedēļas laikā norisināsies akcija „Diena bez auto”, kuras laikā no plkst.7.00 līdz 18.00 autotransportam tiks slēgta Pils iela posmā no Ausekļa līdz Šveices ielai. Sestdien iela būs pieejama gājējiem un velosipēdistiem, kuri tiks aicināti piedalīties dažādās izglītojošās aktivitātēs un diskusijā „Vai Siguldā būt pirmajai velo ielai Latvijā?”, uzklausot ekspertu un iedzīvotāju viedokli par to, kā padarīt velosipēdu par prioritāru transporta līdzekli pilsētā. Tāpat novadniekiem autostāvlaukumā pie kultūras centra „Siguldas devons” būs iespēja izzināt pilsētas centra attīstības vīzijas un satiksmes attīstības scenārijus, kas kopš gada sākuma tiek analizēti un apkopoti īpašā Siguldas identitāti veidojošā tematiskajā plānojumā, kas plāno kvalitatīvu un ilgtspējīgu novada infrastruktūru un publisko telpu turpmākajiem gadiem un integrēts telpiskā pilsētas 3D modelī, kas kalpos par platformu dažādu, ar pilsētas attīstību saistītu lēmumu pieņemšanā – kas ir unikāla pilsētas plānošanas un pārvaldes prakse Latvijā.

Siguldā šobrīd ir Latvijā augstākais velosatiksmes infrastruktūras īpatsvars uz 1000 iedzīvotājiem – 2,7 kilometri, kam seko Jūrmala ar 2 km, Ventspils ar 1,3 km un Garkalne ar 1,4 km, savukārt pārējās pašvaldībās velosatiksmes infrastruktūras īpatsvars uz 1000 iedzīvotājiem ir zem viena kilometra. Siguldas identitāti veidojošais tematiskais plānojums paredz, ka turpmākajos gados Siguldā velosipēdiem un gājējiem pieejamās infrastruktūras apjoms tiks būtiski palielināts.

Jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis” 22.septembrī plkst.9.30 kopā ar jauniešiem dosies 60 kilometrus garā draudzības braucienā ar elektrovelosipēdiem no Siguldas uz Allažiem un Mori, kura laikā jauniešiem būs iespēja uzzināt vairāk par iniciatīvu centru un apliecināt Siguldas novada jauniešu vienotību. Jauniešu braucienam būs iespējams sekot līdzi tiešsaistē jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis” sociālās vietnes Facebook lapā. Savukārt īpašā aktivitātē – velobraucienā „OmaBike” – sestdien aicināti piedalīties arī novada seniori. Divu stundu ilgajā velobraucienā Siguldas pensionāru biedrības vadītāja Vija Brikmane vedīs pilsētvides izzinošā tūrē. Satikšanās notiks 22.septembrī plkst.11.00 Maija parkā, tālāk caur Siguldas ievērojamām vietām dodoties uz Gleznotājkalnu. Plašāka informācija pieejama šeit.

Pils ielā 6 no plkst.10.00 līdz 16.00 norisināsies „Spēka Diena 2018”, kas Latvijā vienlaicīgi notiks vairāk nekā 50 spēka punktos. Arī siguldieši un pilsētas viesi aicināti pārbaudīt savas spējas trīs dažādās disciplīnās – pievilkšanās, plankā (balsts guļus uz apakšdelmiem) un pietupienos. Sacensību noslēgumā tiks paziņoti līderi katrā disciplīnā gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Plašāka informācija pieejama šeit.

Bērniem un jauniešiem no plkst.12.00 līdz 15.00 būs iespēja piedalīties velobraukšanas prasmju pārbaudēs, iegūstot balvas, bet tie novadnieki, kuri būs piedalījušies bezmaksas velobraukšanas apmācībās, saņems velosipēdu vadītāju apliecības. Pasākuma laikā ikvienam būs iespēja izmēģināt arī elektromobiļus, kuriem šobrīd Siguldā pieejamas jau divas uzlādes stacijas.

Sabiedriskais transports ir ērts pārvietošanās līdzeklis

Siguldieši jau līdz šim aktīvi izmantojuši sabiedrisko transportu – 2017.gadā pašvaldības līdzfinansētos 13 autobusu maršrutus izmantojuši 76 615 novadnieki. Lai rosinātu un iedrošinātu novadniekus arvien vairāk ikdienā izmantot sabiedrisko transportu, līdz 22.septembrim novadnieki var bez maksas pārvietoties reisā Sigulda–Kaķīškalns–Institūts–Sigulda, kura pasažieriem būs sagatavoti arī dažādi aizraujoši pārsteigumi, piemēram, iespēja veikt veselības pārbaudi. 22.septembrī pilsētas reisam tiks organizēti papildu reisi plkst.9.15 un 15.30, dodot iespēju izmēģināt sabiedriskā transporta priekšrocības. Savukārt reisos plkst.10.15 un 11.15 autobusā būs iespēja izmērīt asinsspiedienu, kā arī ieklausīties lekcijā par veselīgu uzturu un dzīvesveidu.

Lai novadniekiem un Siguldas viesiem būtu iespēja operatīvi un ērti orientēties sabiedriskā transporta maršrutos un reisos, šajā nedēļā Siguldas mobilajai lietotnei, ko šobrīd lieto jau vairāk nekā 5400 novadnieku, tiks atklātas jaunas sadaļas, kas ļaus lietotni izmantot angliski un krieviski. Tāpat visas nedēļas garumā mobilajā lietotnē novadnieki īpaši aicināti iesniegt ierosinājumus par sabiedriskā transporta uzlabošanas iespējām.

Domājot par sabiedriskā transporta pasažieru ērtībām, Siguldas dzelzceļa stacija un autoosta jau vairākus gadus atrodas vienā ēkā, sniedzot iespēju siguldiešiem un pilsētas viesiem ērti kombinēt sabiedrisko transportu. Lai iepriecinātu pasažierus, kas gaida savus reisus, šonedēļ stacijas ēkā būs iespēja baudīt dažādus koncertus.

Pastaigu izaicinājums māmiņām ar ratiņiem

Līdz 21.septembra plkst.22.00 novada māmiņas aicinātas piedalīties īpašā pastaigu izaicinājumā, kurā mobilajā lietotnē „Endomondo” būs iespēja uzskaitīt kopā ar mazuli ratiņos noietos kilometrus. Māmiņas, kuras piecu dienu laikā būs veikušas vislielākos attālumus, reģistrējoties lietotnes pastaigu izaicinājumā, sestdien, 22.septembrī, plkst.13.30 „Dienas bez auto” pasākuma norises laikā Pils ielā saņems īpašas pārsteiguma balvas. Plašāka informācija pieejama šeit.

Jauns pastaigu maršruts

Rosinot novadniekus doties pastaigās un izzināt novadu, šonedēļ tiks atklāts jauns pastaigu maršruts Siguldā, kas vedīs pa vietām, ar kurām bijis saistīts Teodors Zaļkalns – allažnieks, viens no latviešu profesionālās tēlniecības pamatlicējiem Latvijā. Pastaigu maršrutā iekļauts arī nesen atklātais piemineklis izcilajam tēlniekam un izstāde par Teodora Zaļkalna dzīvesgājumu, kas apskatāma pagājušās nedēļas nogalē atklātajā kultūras centrā „Siguldas devons”, kura atjaunošanā pašvaldība investējusi vairāk nekā astoņus miljonus eiro.

 

Šogad Eiropas Mobilitātes nedēļas sauklis ir „Pārvietojies gudri”, un šīs nedēļas galvenais mērķis ir mudināt cilvēkus izmantot dažādus mobilitātes risinājumus kā alternatīvu personiskajām automašīnām. Eiropas Mobilitātes nedēļa notiek jau kopš 2002.gada, un tās mērķis ir veicināt ilgtspējīgus transporta veidus un aicināt iedzīvotājus izmēģināt alternatīvas braukšanai ar automašīnām. Eiropas Mobilitātes nedēļā šogad norisinās no 16. līdz 22.septembrim un tā veltīta multimodalitātes tēmai – dažādu pārvietošanās veidu kombinēšanai, lai ātri, ērti, videi draudzīgi un ekonomiski izdevīgi nonāktu galamērķī.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.