Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Iedzīvotājus aicina sakopt īpašumus

2018-09-21
Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus sakopt savu īpašumu, pievēršot uzmanību lapu un atkritumu savākšanai, grāvju tīrīšanai, kā arī ielas malā izvietotajiem stādījumiem un novietotajiem priekšmetiem, kas apgrūtina ielu un ceļu ikdienas kopšanu un tehnikas pārvietošanos. Atgādinām, ka sausās lapas, zarus un citus organiskos atkritumus rudenī drīkst dedzināt nelielos daudzumos no 15.septembra līdz 31.oktobrim, ievērojot ugunsdrošības noteikumus.
 
Sakopjot privātīpašumu, Siguldas novada iedzīvotājiem regulāri jāveic teritorijas apstādījumu un ceļa grāvju tīrīšana, lapu un atkritumu savākšana, kā arī zāles pļaušana. Siguldas novada teritorijas īpašumu uzturēšanas kārtību nosaka saistošie noteikumi „Siguldas novada teritorijas un tajā esošo ēku, būvju, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības saistošie noteikumi”. Par šo noteikumu neievērošanu un sava īpašuma nekopšanu fiziskas personas var saņemt naudas sodu līdz 350 eiro, bet juridiskās personas – līdz pat 1400 eiro lielu naudas sodu.
 
Iedzīvotāji, kuriem nav iespēju kompostēt savā īpašumā, ir aicināti atbrīvoties no zaļajiem atkritumiem – zāles, lapām, augļiem un dārzeņiem –, ievietojot tos īpaši marķētos 120 litru maisos. Maisus var iegādāties PSIA „Jumis” Klientu apkalpošanas centrā Siguldā, Rūdolfa Blaumaņa ielā 10 un atkritumu šķirošanas laukumā „Zemdegas”. Maisa cena – 2 eiro. Lielākam apjomam ir pieejami 1m3 maisi, to cena – 25 eiro. Maisu izvešana Siguldā tiek nodrošināta, iepriekš zvanot uz tālruni 67972286.
 
Tāpat Siguldas novada iedzīvotāji aicināti izmantot iespēju bez maksas nodot bojātos augļus un dārzeņus šķirošanas laukumā „Zemdegas”, kas apmeklētājiem ir atvērts otrdienās plkst.14.00–16.00 un sestdienās plkst.10.00–14.00.
 
Siguldas novada pašvaldības dome tuvākajā laikā lems par zaļo atkritumu kompostēšanas laukuma izveidi. Tajā iedzīvotājiem būs iespēja bez maksas nodot organiskos atkritumus – lapas, zarus, nopļauto zāli un bojātos augļus – tādējādi mazinot zaļo atkritumu dedzināšanu. Dabīgā, videi nekaitīgā veidā iegūtais augstvērtīgais komposta materiāls tiks izmantots novada apzaļumošanas darbos – parkos, skvēros, puķudobēs, vienlaikus samazinot pašvaldības izdevumus par apzaļumošanu.