Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldā noslēdzies 2018./2019.gada sezonas Pasaules kausa izcīņas 1.posms bobslejā un skeletonā

2018-12-10

Apliecinot Siguldas jaudu pasaules līmeņa pasākumu organizēšanā, noslēgušies Pasaules kausa izcīņas posmi bobslejā un skeletonā, kuros startēja turpat visi pasaules bobsleja un skeletona atlēti, kas pavisam nesen spēkiem mērojās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Sacensības bija unikāls notikums bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”, jo Pasaules kausa posms bobslejā Siguldā tika aizvadīts pirmo reizi vēsturē.

Līdztekus sacensību norisei Siguldā notika Zviedrijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Olimpiskās komitejas, starptautisko federāciju, Izglītības un zinātnes ministrijas, bobsleja un kamaniņu trases, kā arī Siguldas novada pašvaldības pārstāvju tikšanās. Trases tehniskajai izpētei piesaistītie inženieri sanāksmes dalībniekus iepazīstināja ar pirmajiem priekšlikumiem trases pārbūvei, kas balstīti uz šobrīd pieejamajiem datiem, savukārt Siguldas Attīstības aģentūras direktore Laura Skrodele informēja par aktuālajiem jautājumiem saistībā ar nepieciešamo infrastruktūras plānojumu, tajā skaitā transportu, loģistiku, pasākuma organizēšanu un nodrošināšanu, kā arī iespējamā olimpiskā ciemata plānošanas gaitu.

Pasaules kausa izcīņas posmi bija lieliska iespēja visām iesaistītajām pusēm novērtēt pasākuma organizēšanas nianses, trases kā galvenās norises vietas priekšrocības un ar potenciālo olimpisko spēļu norisi veicamos nepieciešamos uzlabojumus. Tāpat sacensības iezīmēja būtiskākos izaicinājumus, ar kuru risinājumiem turpmāk jāstrādā pilsētas infrastruktūras plānošanā un izbūvē līdz 2026.gadam.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāti aktuālie jautājumi par Stokholmas un Siguldas kandidēšanu uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm un turpmāko sadarbību, lai 2019.gada janvārī Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai iesniegtu kandidēšanai nepieciešamās garantijas un citu dokumentāciju.

Zīmīgi, ka Pasaules kausa izcīņas posmu norisi un organizāciju atzinīgi novērtējuši gan pasākuma dalībnieki, gan starptautiskās federācijas un pasākuma viesi. Starptautiskie eksperti atzinuši, ka Latvijas un Siguldas institūciju profesionālais darbs šajās dienās apliecina Siguldas gatavību kopā ar Stokholmu 2026.gadā rīkot ziemas olimpiskās spēles bobslejā, skeletonā un kamaniņās.

Pēc tikšanās ar Siguldas novada pašvaldības pārstāvjiem un sacensību organizatoriem, starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) prezidents Ivo Feriāni atzina, ka Sigulda ir izcili piemērota vieta ledusrenes sporta veidu attīstībai, tādēļ nākotnē te varētu izveidot izcilības centru, jo pilsētā ir piemērotas treniņu iespējas gan ziemā, gan vasarā.