Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas slimnīcā sveikts 1000.dzemdībās dzimušais mazulis

2018-12-10

8.decembrī Siguldas novada pašvaldībai piederošajā Siguldas slimnīcā pieņemtas 1000.dzemdības, pasaulē nākot Santas un Māra pirmdzimtajai Freijai.

Ņemot vērā, ka Latvijas mērogā dzimstības rādītāji krītas par aptuveni 8% gadā, šis kritums skāris arī Siguldas slimnīcā pieņemto dzemdību skaitu – līdz šim pieņemtas 1003 dzemdības. Tomēr Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļa jau vairākus gadus pēc kārtas pārsniedz mazo dzemdību nodaļu kategorijas rādītājus, kas starptautiskā vērtējumā ir līdz 960 dzemdībām gadā.

Šogad, domājot par mazo novadnieku veselību, ar pašvaldības atbalstu Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļai iegādāts mazuļu reanimācijas galds, kā arī vēl viena augļa sirds toņu pieraksta sistēma ar bezvadu zondēm, kas nodrošina augstu mātes un mazuļa izmeklējumu precizitāti un drošību. Tāpat Dzemdību nodaļai iegādāta papildu fototerapijas iekārta jaundzimušajiem.

Tūkstošajās dzemdībās dzimušo meitenīti Freiju un viņas māmiņu Santu pašvaldības vārdā 10.decembrī sveica Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics un Siguldas slimnīcas vadītājs Valdis Siļķe. Jaunā māmiņa atzina, ka Siguldas slimnīcu izvēlējusies profesionālās komandas, labo atsauksmju un sakārtotās vides dēļ.

Jāatzīmē, ka kopš 2012.gada Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics svinīgā pasākumā „Esmu dzimis Siguldas novadā” sveic novadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes. 2018.gada pirmajā pusgadā deklarēti 114 jaundzimušie – 63 meitenes un 51 zēns. Savukārt 2017.gadā kopumā Siguldas novadā deklarēti 265 jaundzimušie – 143 zēni un 122 meitenes.

2018.gada otrajā pusgadā dzimušo reģistrācija godināšanas pasākumam „Esmu dzimis Siguldas novadā”, kas norisināsies marta sākumā, notiks no 1. līdz 31.janvārim pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Atgādinām, ka īpašās piemiņas monētas „Esmu dzimis Siguldas novadā” var saņemt jaundzimušie, kuru pirmā deklarētā dzīvesvieta līdz pasākuma norises dienai ir Siguldas novadā, kā arī vismaz vienam no vecākiem deklarētā dzīvesvietas adrese ir Siguldas novadā ne mazāk kā vienu gadu pirms pasākuma norises dienas.