Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Vokālā studija „Siguldiņa” prezentē mūzikas albumu „Es esmu Sigulda”

2019-09-10

Septembra sākumā pie gaisa trošu vagoniņa vokālā studija „Siguldiņa” prezentēja Siguldai veltītu unikālu mūzikas albumu „Es esmu Sigulda”, kurā dziesmas radījuši un iedziedājuši novadnieki Juris Kaukulis, Kārlis Kazāks, Juris Lisenko un Zanda Krastiņa. Mūzikas albums ikvienam pieejams Siguldas vagoniņa kasē, Jāņa Poruka ielā 14, un Siguldas novada Tūrisma un informācijas centrā, Ausekļa ielā 6.

Albuma prezentācijas pasākumā pie gleznainās Gaujas senielejas vokālā studija „Siguldiņa” ar skanīgu dziedājumu klātesošajiem izdziedāja dziesmas no jaunā albuma. Tāpat ikvienam bija iespēja klātienē tikties ar dziesmu autoriem un albuma veidotājiem – Juri Kaukuli, Kārli Kazāku, Juri Lisenko un Zandu Krastiņu. Pasākuma viesi piedalījās arī erudīcijas konkursā, atbildot uz jautājumiem par Siguldas vagoniņu, bet mazākie apmeklētāji izbaudīja ziepju burbuļu priekus. Pasākuma vadītāja lomā iejutās „Sigulda Adventures” radošais direktors Miķelis Visockis.

Vokālā studija „Siguldiņa”, kuru vada skolotāja Elīna Gruzniņa, izveidota 2012. gadā. Mūzikas albuma izveides ideja aizsākās pirms vairākiem gadiem: 2017. gadā pirmatskaņojumu piedzīvoja koncertuzvedums „Es esmu Sigulda”, kas ieguvis „Siguldas novada pašvaldības Gada balvu kultūrā 2017” nominācijā „Gada balva mūzikā”. Šogad izdotajā mūzikas albumā „Es esmu Sigulda”, kas ierakstīts „Siguldas skaņu studijā” (režisori Mārcis Kalniņš, Juris Lisenko), ietvertas koncertuzveduma dziesmas – par gaisa trošu vagoniņu, ievziediem, Siguldas spieķi, Gaujas tiltu un citas. Siguldai veltītās dziesmas tapušas ar aizrautību par pilsētu, īstu bērnu prieku, caur smiekliem un nopietnību, caur hip-hopu un daudzbalsības noslēpumainību, ar ģitāras skaņām, bungu komplekta jaudu, bītboksu jeb mutesbungu, kā arī elektriski akustisko basu.
Studijas septiņos pastāvēšanas gados dziesmu un mūziku mīlošie bērni snieguši desmitiem koncertu. Ansamblis ir regulārs Latvijas Televīzijas raidījuma „Kas te, Es te” viesis un konkursa „Nāc sadziedāt” dalībnieks. Sadarbībā ar Ivaru Beitānu un „Sigulda Adventures” komandu 2018. gada rudenī iznāca videoklips dziesmai „Gaisa vagoniņš”, kuras mūzikas un teksta autors ir Juris Lisenko.

Informāciju sagatavoja:
vokālās studijas „Siguldiņa” vadītāja
Elīna Gruzniņa