Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Aicina doties īpašā pastaigu maršrutā „Alfrēdam Kalniņam 140”

2019-09-11

Latviešu izcilajam komponistam, ērģelniekam, pirmās latviešu nacionālās operas „Baņuta” autoram Alfrēdam Kalniņam šogad aprit 140 gadi. Godinot izcilo komponistu, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs aicina novadniekus un pilsētas viesus izstaigāt pastaigu maršrutu, kurā iekļautas Alfrēda Kalniņa nozīmīgākās vietas Siguldā.

Pastaigu maršruts: Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs–Šveices iela 15–„Baltais flīģelis”–Gleznotājkalns–Siguldas Evanģēliski luteriskā baznīca–Livonijas ordeņa Siguldas pils un tās estrāde–Turaidas muzejrezervāts–Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs. Maršrutu ieteicams aplūkot laikā no aprīļa līdz oktobrim, to viegli izstaigāt sausā un saulainā laikā. Dažos no pastaigu maršruta objektiem piemērojama ieejas maksa. Plašāka informācija aplūkojama šeit.

Talantīgais komponists Siguldā ieradās 15 gadu vecumā. Viņa vecāku ģimenei Šveices ielā piederēja trīs pansijas un viens ziemas namiņš. Siguldā pavadītais laiks Alfrēda Kalniņa dzīvē bija krāšņs un bagātīgs, jo komponists izteikti mīlēja dabu. Gaujas senielejas gleznainās ainavas ir bijis iedvesmas avots ne vienam vien komponista skaņdarbam, un tieši Siguldā viņš atklāja sev raksturīgo komponēšanu dabā.

Jau ziņots, ka, atzīmējot Alfrēda Kalniņa jubileju, 21. septembrī plkst. 17.00 kultūras centrā „Siguldas devons” tiks atklāta izstāde „Komponists Alfrēds Kalniņš”, kuru veido Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. Tā būs aplūkojama līdz 19. oktobrim. Savukārt plkst. 19.00 koncertzālē „Baltais flīģelis” izskanēs komponista populārākās solodziesmas un kantāte „Jūra”, ko izpildīs Latvijas Nacionālās operas solisti – Kristīne Gailīte un Mihails Čuļpajevs, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris un kultūras centra „Siguldas devons” jauktais koris „Atvars” diriģenta Jāņa Baltiņa vadībā. Koncerts vienlaicīgi būs „Baltā flīģeļa” 19. rudens–ziemas koncertsezonas atklāšanas pasākums. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Baltiņš.