Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Līdz 31. oktobrim aicina izmantot iespēju bez maksas izvest zaļos un dārza atkritumus

2019-10-07

Siguldas novada pašvaldība no 7. līdz 31. oktobrim organizē zaļo un dārza atkritumu savākšanas akciju, jo lapu dedzināšana ir ne tikai pretlikumīga, bet arī pasliktina gaisa kvalitāti pilsētā. Ikvienam novadniekam ir iespēja bez maksas nodot nokritušās lapas, dārza atkritumus un nelielus zarus atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas”, Siguldas pagastā, patstāvīgi tos nogādājot un izberot.

 

 

 

Šķirošanas laukuma darbalaiks:

  • otrdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00;
  • trešdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00;
  • ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00;
  • sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Personas, kuras kopj publiskajā lietošanā esošo piegulošo teritoriju, kā arī personas, kurām pašām nav iespējas nogādāt sagrābtās lapas atkritumu šķirošanas laukumā norādītajos laikos, tās varēs savākt īpašos maisos, kas būs numurēti un tiks izsniegti konkrētai mājsaimniecības adresei un personai Siguldas novadā. Pašvaldības klientu apkalpošanas centros – Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, Teritorijas attīstības pārvaldē Zinātnes ielā 7, Allažu un Mores pagasta pārvaldē – bez maksas ir iespēja saņemt piecus 120 litru maisus, bet SIA “Jumis” apkalpošanas centrā Rūdolfa Blaumaņa ielā 10 vienas konkrētās adreses pārstāvis, samaksājot samazinātu cenu – 10 eiro, var saņemt vienu BigBag polipropilēna maisu (90 x 90 x 110 cm). Maisi, ko plānots izvest 14. oktobrī, jāsaņem līdz 10. oktobrim, bet maisi, kuru izvešana paredzēta 28. oktobrī, – līdz 24. oktobrim. Ja maisos tiks atrasti sadzīves atkritumi, konkrētajai maisu saņēmušajai personai tiks izrakstīts rēķins par nešķirotiem atkritumiem.

Papildus no 7. līdz 31. oktobrim ir iespēja bez maksas nodot koku zarus Šķūņu ielā 4, Peltēs, Siguldas pagastā, laiku iepriekš saskaņojot un zvanot uz tālruņa numuru 25486277. Ja nav iespēja zarus patstāvīgi nogādāt pieņemšanas vietā, SIA “DGR serviss” piedāvā zaru izvešanas maksas pakalpojumu (1 līdz 30 kubikmetru kravas cena ir 30 eiro).

Siguldas novada pašvaldība informē, ka neatkarīgi no rīkotās akcijas dārzā radušos bioloģiski noārdāmos atkritumus ir iespējams nodot, izmantojot atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA “Jumis” maksas pakalpojumus.

Videi visdraudzīgākais, vienlaicīgi ekonomiski visizdevīgākais risinājums ir dārzā radušos bioloģiski noārdāmos atkritumus kompostēt. Siguldas novada teritorijā tas ir atļauts ar nosacījumu, ja kompostēšana tiek veikta uz savā īpašumā esošas zemes un nerada draudus cilvēku dzīvībai, veselībai un videi, kā arī personu mantai. Katrs pats savā dārzā lapas var izmantot arī kā mulču, organisko mēslošanas līdzekli, iestrādājot augsnē, sala nenoturīgu augu sakņu piesegšanai, praktizējot permakultūras pieeju dārzniecībā u.c. Citādi dārza atkritumus atbilstoši normatīvo aktu prasībām jāved uz sadzīves atkritumu poligonu “Getliņi”, Stopiņu novadā, kas nav ne lēti, ne videi draudzīgi. Tāpēc pašvaldība ir ieplānojusi būvēt zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukumu tepat Siguldas novada teritorijā, netālu no Siguldas pilsētas, bet, nespējot iegūt kredīta līdzekļus no Valsts kases, laukuma būvniecība pārcelta uz nākamo gadu.