Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sākoties lašveidīgo nārstošanai, Gaujā aizliegts makšķerēt ar mākslīgo ēsmu

2019-10-14

Gaujā sācies lašu un taimiņu saudzēšanas laiks, kad lašveidīgās zivis gatavojas ikgadējam rudens nārstam. Šai laikā līdz 31. decembrim Gaujā, no ietekas jūrā augšpus pret straumi līdz šosejas tiltam Strenčos, aizliegta visa veida makšķerēšana ar mākslīgo ēsmu. Rūpējoties par lašu un taimiņu populācijas saglabāšanu, “Gaujas ilgtspējīgas attīstības biedrība” sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un Siguldas novada Pašvaldības policiju veic pastiprinātus drošības pasākumus.

Pēdējās desmitgadēs lašu izplatība Latvijā ir būtiski samazinājusies, tādēļ to aizsardzība rudens mēnešos nārsta laikā ir ļoti nozīmīga. No viena lašu pāra pēc gadiem upē atgriežas aptuveni 50 jaunu lašu, tāpēc nelikumīga lašu iegūšana šajā laikā nav tikai vienas zivs iznīcināšana.

Iedzīvotāji aicināti nebūt vienaldzīgi un ziņot par pamanītiem pārkāpumiem vai aizdomīgām rīcībām, kuru mērķis var būt nelegāla zivju ieguve, zvanot vai sūtot īsziņu uz “Gaujas ilgtspējīgas attīstības biedrības” diennakts informatīvo tālruņa numuru 25442000. Tāpat iedzīvotāji par šo zivju nelikumīgu iegūšanu aicināti ziņot Valsts vides dienestam, zvanot uz diennakts tālruņa numuru 26338800 vai ziņojot mobilajā lietotnē Vides SOS.

Atgādinām, ka saskaņā ar Makšķerēšanas noteikumiem Gaujā neatkarīgi no noteiktā lašveidīgo zivju saudzēšanas laika ir aizliegts paturēt lomā lašus un taimiņus visu gadu.

Plašāka informācija aplūkojama šeit.