Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni atzīmē Lāčplēša dienu

2019-11-14
Atzīmējot valsts svētku nedēļu, no 11. līdz 18. novembrim īpaši pasākumi norisinās arī izglītības iestādēs. Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.a klases skolēni Lāčplēša dienā klases stundu iesāka, dziedot Latvijas valsts himnu, pēc tam stundas vadīšanu uzņēmās skolēni Gustavs Bumblis un Ralfs Knēža, atgādinot klasesbiedriem gan vēstures notikumus, gan kopīgi pārrunājot Lāčplēša dienas un valsts svētku tradīcijas.
 
Gustavs un Ralfs lūdza klasesbiedrus sadalīties grupās, lai pārrunātu un dalītos pieredzē, kā ģimenēs tiek atzīmēti Latvijas valsts svētki novembrī. Skolēni atzina, ka kopā ar ģimeni tiek aizdedzinātas svecītes, pacelts valsts karogs, dziedāta valsts himna, ir kopīgi filmu vakari, kuros ģimenes skatās latviešu filmas, kā arī tiek gatavots īpašs svētku mielasts. Tāpat kopīgi tiek apmeklēti pasākumi gan Siguldā, gan Rīgā, piemēram, Lāpu gājiens, “Staro Rīga”, Nacionālo bruņoto spēku parāde, ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, svētku salūta vērošana. Grupās skolēni diskutēja, kas ir patriotisms. Ikviens atzina, ka patriotisms ir mīlestība un cieņas izrādīšana pret savu valsti un lepnums par savu dzimteni.
 
Pēc tam Gustavs un Ralfs atgādināja visiem, kāpēc tiek svinēta Lācplēša diena, skaidrojot, ka Lācplēša dienas svinēšana tika iedibināta īsi pēc 1919. gada 11. novembra – datuma, kurā Latvijas bruņotie spēki guva uzvaru pār skaitliski lielāko un arī labāk apbruņoto Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku. Kopīgi visi noskatījās video “7 minūtēs par to, kāpēc Latvijā svinam 11. novembri”. Pēc video noskatīšanās Gustavs un Ralfs bija sagatavojuši jautājumus, lai pārliecinātos, ka visi saprot vēsturiskos notikumus, kas ir svarīgi mūsu valstij.
 
Savukārt vakarā 10.a klases skolēni devās Lāpu gājienā, godinot neatkarības cīņu simto gadadienu un karavīrus, kuri atdeva savu dzīvību par Latvijas brīvību.
 
Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
10.a klases audzinātāja 
Daiga Jēkabsone