Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šonedēļ Siguldas novadā: Rudens Restorānu nedēļa, Latvijas svētku pasākumi, “Showel Race” un citi notikumi

2019-11-15

Šajā nedēļas nogalē, svinot Latvijas 101. dzimšanas dienu, novadnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt valsts svētku pasākumus – ģimenes ar bērniem Siguldas Sporta centrā aicinātas uz Lego dienu “Izzini Latviju”, kur kopīgi būs iespēja veidot lielizmēra Lielvārdes jostas mozaīku. Mores pagasta Tautas namā varēs baudīt svētku koncertu “Latvijas likteņdziesma”, Allažu pagasta Tautas namā notiks atpūtas vakars “Lai dvēsele līksmo”, savukārt Siguldas pagasta Kultūras namā aicina uz valsts svētku balli! 18. novembrī, turpinot pērn aizsākto tradīciju, ikviens interesents aicināts piedalīties aizraujošā aptuveni 11 kilometrus garā skrējienā “Izskrien Latviju Siguldā”.

Valsts svētku nedēļā līdz 18. novembrim norisinās arī Siguldas Rudens Restorānu nedēļa! Tajā gardēži aicināti doties garšu ceļojumā uz septiņiem Siguldas un apkaimes restorāniem, kuru ēdienkartēs apspēlēts Siguldai tik ļoti raksturīgais rudens krāšņums.

Piektdien, 15. novembrī

  • Plkst. 12.00 bezmaksas nodarbība spēka zālē cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Siguldas Sporta centrā.
    Pieteikšanās iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 26761072.
  • Plkst. 14.00 saruna ar režisoru Jāni Streiču par latvieša vērtību sistēmu 19. gadsimtā un mūsdienās Turaidas muzejrezervātā.
    Pasākumā būs iespēja aplūkot ekspozīciju “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” un noskatīties filmu “Rūdolfa mantojums”. Dalība – bez maksas.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 19.00 Goda diena – Latvijas 101. gadadienai veltīts pasākums kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Tehnisku iemeslu dēļ Goda dienas pasākums šovakar “Siguldas devonā” ir atcelts. Pasākums pārcelts uz 8. decembri plkst. 16.00.
    Plašāka informācija šeit.

Sestdien, 16. novembrī

  • Plkst. 12.00 orientēšanās sacensību seriāla “Siguldas kompass 2019” noslēdzošais posms Gaujas tilta un Gleznotājkalna apkārtnē.
    Sacensībās būs iespēja piedalīties deviņās dažādas distancēs, kas vedīs pa skaistākajām un Siguldas vietām, tai skaitā Paparžu gravu, Siguldas pilsdrupu apkārtni, Gaujas ielejas nogāzi, Gleznotājkalnu kā arī takām, kas ļaus iepazīt apkārtni no Gleznotājkalna līdz pat Gaujas tiltam. Dalības maksa – no 3 līdz 5 eiro. Siguldas Sporta skolas audzēkņiem – bez maksas.
    Plašāka informācija pieejama šeit.
  • Plkst. 14.00 konkurss “Jāņa Tirgus Muzikants” Jāņa tirgū. Grupu “Tutti Frutti” un “RR Band” uzstāšanās.
    Konkursā, kas norisināsies līdz pat 28. decembrim, par titulu “Jāņa Tirgus Muzikants” sacentīsies kopumā 10 dažādi mūziķi un muzikālās apvienības. Par konkursa dalībniekiem būs iespēja balsot ikvienam apmeklētājam, izmantojot īpašu žetonu, kas izsniegts, iegādājoties pirkumu Jāņa tirgū.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 18.00 Latvijas gadadienai veltīts koncerts “Latvijas likteņdziesma” Mores pagasta Tautas namā.
    Svinīgajā koncertā Mores pagasta amatiermākslas kolektīvi, Mores skolas dejotāji un senioru deju kolektīvs “Sidrabdancis” caur dziesmām un dejām pasākuma apmeklētājiem izstāstīs Latvijas stāstu. Ieeja – bez maksas.
  • Plkst. 18.00 lāpstu šļūkšanas sacensību “Showel Race” 2. posms bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    Uz starta stāsies vīrieši, sievietes un divnieku grupu sacensību dalībnieki. Reģistrācija sacensībām notiks no plkst. 17.00 līdz 17.55. Sacensību atklāšana plkst. 18.00, pirmais dalībnieks uz starta stāsies plkst. 18.10. Dalība maksa: 35 eiro individuālajās disciplīnās, 55 eiro – divniekiem, 75 eiro – individuālā disciplīna + divnieks, 100 eiro – individuālā disciplīna + individuālā disciplīna + divnieks.
    Plašāka informācija pieejama, rakstot uz e-pasta adresi info@showelrace.com vai zvanot uz tālruņa numuru 26131329.
  • Plkst. 22.00 valsts svētku balle ar grupu “Kompromiss” Siguldas pagasta Kultūras namā.
    Pasākumu vadīs pasākumu vadītājs Juris Mūrmanis.
    Biļetes cena – 10 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 8 eiro.

Svētdien, 17. novembrī

  • No plkst. 10.00 līdz 18.00 Lego diena ģimenēm ar bērniem “Izzini Latviju!” Siguldas Sporta centrā.
    Pasākuma laikā kopīgi būs iespēja veidot lielizmēra Lielvārdes jostas mozaīku. Tāpat visas dienas garumā gan mazi, gan lieli varēs iesaistīties Lego robotikas darbnīcās, aplūkot Lego pilsētas izstādi un Latvijas Lego entuziastu būvēto unikālo modeļu izstādi, kā arī darboties Lego brīvās būvēšanas stūrītī. Neizpaliks arī vērtīgu balvu izloze! Paši mazākie dalībnieki laiku varēs baudīt īpašā rotaļu stūrītī mazuļiem. Dalība – bez maksas.
    Plašāka informācija šeit.
  • Plkst. 13.30 tikšanās ar kara drāmas “Dvēseļu putenis” veidotājiem un filmas seanss kino “Lora”. Seanss izpārdots.
    Pēc drāmas “Dvēseļu putenis” seansa ap plkst. 15.30 apmeklētājiem būs iespēja tikties ar filmas veidotājiem – režisoru Dzintaru Dreibergu, producenti Ingu Praņevsku un operatoru Valdi Celmiņu. Pasākuma laikā būs iespēja izzināt arī drāmas filmēšanas aizkulises.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 21.00 atpūtas vakars “Lai dvēsele līksmo” kopā ar grupu “Vēja radītie” Allažu pagasta Tautas namā.
    Pasākuma laikā notiks radošas aktivitātes kopā ar pasākuma vadītāju Nauri Seisumu. Apmeklētāji aicināti rezervēt galdiņu, zvanot uz tālruņa numuru 28309186.
    Biļetes cena – 8 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 7 eiro.

 

Izstādes

  • Izstāde “Gaismas ceļā. Baltijas ceļam – 30” Turaidas muzejrezervātā
  • Izstāde “Gaujas stāsti audeklos” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Mākslinieces Patricijas Brektes Grafikas vasaras skolas audzēkņu darbu izstāde Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Tematiskā izstāde “Latvju rakstu zīmes” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Literārā izstāde “Latviešu mīlētākās pasakas autoram Kārlim Skalbem – 140” Jūdažu bibliotēkā
  • Tematiska izstāde “Es un Latvija” Mores pagasta bibliotēkā
  • Literārās izstāde “Tu tautu sargāt nāci. Vācbaltu rakstniekam, publicistam Garlībam Merķelim – 250” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde “Laikmeta ikona. Gleznotājai Maijai Tabakai – 80” Siguldas novada bibliotēkā
  • Fotogrāfiju izstāde “Lai top “Dvēseļu putenis” Siguldā” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Literārā izstāde “Kārļa Skalbes pasakas bērniem – dvēseles emocionālo izjūtu atainojums” Siguldas novada bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāde “Ar Siguldu sirdī – Aivaram Janelsītim 90” Siguldas novada bibliotēkā
  • “SmArts.studio” fotogrāfiju izstāde “Islande” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde “Mana visskaistākā Latvija!” Siguldas novada bibliotēkā

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.