Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Mainoties MK noteikumiem, paplašināsies cūku audzēšanas komplekss Allažos

2019-11-15

Siguldas novada pašvaldība informē, ka šā gada 8. oktobrī spēkā stājās Ministru kabineta noteikumi Nr. 461 “Grozījums Ministru kabineta 2013. gada 30. aprīļa noteikumos Nr. 240 “Vispārīgie teritorijas plānošanas, izmantošanas un apbūves noteikumi”, ar kuriem svītrots Ministru kabineta noteikumu Nr. 240 143. punkts. Minētais punkts paredzēja: “plānojot cūku novietņu izvietojumu, ievēro nosacījumu, lai apkārtējā teritorijā 3 km rādiusā cūku blīvums nepārsniegtu 1500 dzīvnieku vienības”. Saskaņā ar šo punktu Siguldas novada pašvaldība 2018. gadā noraidīja SIA “Baltic Pork” cūku audzēšanas kompleksa “Krastmalas” A alternatīvas paplašināšanās izbūvi, kas paredzēja palielināt dzīvnieku skaitu līdz 27 631 vietām. Ceturtdien, 19. decembrī, domes sēdē tiks izskatīts SIA “Baltic Pork” atkārtoti iesniegtais pieprasījums par dzīvnieku skaita palielināšanu.

Pamatojoties uz Vides pārraudzības valsts biroja 2018. gada 22. janvāra atzinumu “Par cūku audzēšanas kompleksa “Krastmalas” pārbūves ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu”, kurā birojs norādījis, ka A alternatīvas īstenošana nevar būt akceptējama un nav pieļaujama, jo tā ir pretrunā ar Ministru kabineta noteikumu 143. punktu, 2018. gadā Siguldas novada pašvaldība neatbalstīja cūku fermas paplašināšanas projekta A alternatīvu. Tika atbalstīta B alternatīva, kas paredzēja palielināt dzīvnieku skaitu līdz 20 916 vietām – Vides pārraudzības valsts birojs ir izsniedzis piesārņojošās darbības atļauju. Sākotnēji cūku audzēšanas kompleksā Allažos tika atļautas 10 000 dzīvnieku vietas.

Ņemot vērā MK noteikumu izmaiņas un SIA “Baltic Pork” atkārtoti iesniegto iesniegumu, Siguldas novada pašvaldības domes sēdē atkārtoti tiks lemts par lēmumprojektu “Par paredzētās darbības – cūku audzēšanas kompleksa “Krastmalas”, Allažu pagastā, Siguldas novadā, pārbūves – akceptēšanu”.