Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novada bibliotēkā atklāta izstāde “Tētis Zviedrijā – Tētis Latvijā”

2019-12-13
12. decembrī Zviedrijas dienu ietvaros Siguldas novada bibliotēkā tika atklāta izstāde “Tētis Zviedrijā – Tētis Latvijā”. Fotoizstāde pēta, kas tieši mudināja šos tēvus palikt mājās ar bērniem ilgāk nekā to dara vairums tēvu visā pasaulē, kāda bija šī pieredze un ko tā ir devusi. Zviedru fotomākslinieks Johans Bēvmans (Johan Bävman)  Zviedrijā portretējis vīriešus, kuri izmantojuši bērna kopšanas atvaļinājumu, savukārt latviešu fotogrāfi Anda Krauze un Māris Lazdāns izstādi papildinājuši ar Latvijas tēvu un bērnu portretiem.
 
Atklāšanā piedalījās viens izstādes veidotājiem – atraktīvais fotogrāfs Māris Lazdāns, kurš papildinājis izstādi ar 10 latviešu portretiem. Mārim izdevies iemūžināt neatkārtojamus, pašmāju tēvu protretus, kuri parāda vīrieša lomu bērnu kopšanas atvaļinājumā, ļaujot sievietei doties ikdienas gaitās. Savukārt ar ļoti sirsnīgu muzikālu programmu par tēviem pasākumā piedalījās mūziķi Iveta un Kristaps Brikmaņi.
 
Pasākumā piedalījās bērnudārza “Tornīši” grupiņa “Kastanītis” un Siguldas pilsētas vidusskolas 1.m klase ar audzinātāju Elīnu Apsīti, kuri dāvināja bibliotēkai savus zīmētos portretus ar sevi un saviem tēviem. 
 
Izstādi veidoja Zviedrijas institūts sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Rīgā. Pirmoreiz izstāde tika prezentēta pavasarī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā. Šī izstāde ir stāsts par to, kā vienlīdzīga vecāku iesaistīšanās bērnu audzināšanā pozitīvi iespaido sabiedrību. Johans Bēvmans, zviedru fotogrāfs, kurš fotografēja zviedru izstādes daļu, ir teicis, ka viņš vēlējās parādīt tēvus, kuriem bērnu audzināšana un ģimene ir pirmajā vietā, pirms darba un karjeras. Fotogrāfs gribēja arī paradīt, ka tēti ir tikpat mīloši un rūpīgi kā mammas. 
 
Arī daudzi Latvijas tēti un viņu bērni bija gatavi piedalīties izstādes veidošanā un pieteica dalību konkursā, kuru izsludināja Zviedrijas vēstniecība.
 
Izstāde apskatāma Siguldas novada bibliotēkā līdz 30. janvārim. Informācija par citiem Zviedru dienu pasākumiem apskatāma šeit.
 
Ieeja – bez maksas.