Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Janvārī Siguldas novada pašvaldības skolās darbu sācis jauns ēdinātājs

2020-01-21

Sākoties jaunajam mācību semestrim, no 6. janvāra ēdināšanas pakalpojumus Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas pilsētas vidusskolā, Siguldas 1. pamatskolā un Allažu pamatskolā, kā arī pirmsskolas izglītības grupās pēc iepirkuma procedūras rezultātiem uzsākusi veikt SIA “Aniva”. Ņemot vērā vecāku iesniegtos ieteikumus, Siguldas novada pašvaldība ēdināšanas iepirkumā bija iestrādājusi augstas prasības produktu kvalitātei, produktu piegādātāju izvēlē un speciālo diētu nodrošināšanā. Kā papildu prasība bija nodrošināt dārzeņu pirmapstrādi uz vietas ēdināšanas blokā, neizmantojot jau mizotus un vakuumā fasētus dārzeņus. Iepirkumā saskaņā ar normatīvajiem aktiem tika iekļautas arī Zaļā iepirkuma prasības. Jāpiemin, ka augstāk minētās prasības tika iestrādātas arī bērnudārzu ēdināšanas iepirkumā.

Lai pārliecinātos par ēdiena kvalitāti, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa kopā ar uzņēmuma vadību un skolu direktoriem pagājušajā nedēļā apsekoja ēdināšanas blokus. Pārbaužu laikā secināts, ka vēl ir jāpilnveido atsevišķas lietas ēdiena sadales organizēšanā, jāsaglabā iespēja izvēlēties komplekso pusdienu piedevas (vienu no divām piedāvātajām), izvēles pusdienās jāparedz iespēja palielināt porcijas apjomu. Aptaujātie skolēni un skolotāji atzina, ka pirmajās dienās ir bijušas atsevišķas grūtības, bet ēdiens ir garšīgs un darba organizācija ir laba.

SIA “Aniva” pēc savas iniciatīvas ir ieviesusi vairākus jauninājumus, lai pilnveidotu ēdināšanas pakalpojumu kvalitāti. Ēdienu kvalitāti un atbilstību normām regulāri uzrauga pārtikas tehnologs, kurš strādā uz vietas pilsētas skolās, savukārt jautājumu vai aizrādījumu gadījumā vecāki aicināti rakstīt uz e-pasta adresi sigulda@anivasia.lv. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem tiek uzglabātas pagatavoto ēdienu paraugporcijas, un pārtikas tehnologs norāda, ka tādējādi 24 stundas pēc ēdiena pagatavošanas ir iespējams pārbaudīt tā kvalitāti.

Jāatzīmē, ka ēdināšanas pakalpojumu kvalitāti un normatīvu ievērošanu līdzvērtīgi kā Pārtikas un veterinārais dienests veiks arī uztura speciālists, ar kuru pašvaldība noslēgusi līgumu. Uztura speciālists periodiski veiks kontroli izglītības iestāžu ēdināšanas blokos.

Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas pilsētas vidusskolā un Siguldas 1. pamatskolā pēc vecāku ieteikumiem ir uzstādīti bankas karšu termināli, nodrošinot skolēniem iespēju iegādāties pusdienas ar norēķinu kartēm. Skolēniem, kuri vēlas ēst kompleksās pusdienas, ir iespējams norēķināties iepriekš, saņemot par to talonus. Pašvaldība šā gada budžetā ieplānojusi finansējumu, lai talonus kā validēšanās līdzekli ar laiku aizstātu Siguldas novada iedzīvotāja ID karte.

Papildus tam ēdināšanas blokā Krišjāņa Barona ielā 10 ir uzstādīta konditorejas krāsns, un skolu ēdnīcās ir iespēja iegādāties uz vietas ceptas smalkmaizītes. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem miltu konditorejas izstrādājumus skolu izvēles ēdienkartē ir atļauts iekļaut, izpildot norādījumus konditorejas izstrādājumu sastāvam.

Jau ziņots, ka oktobra sākumā Siguldas novada pašvaldība izsludināja iepirkuma procedūru ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai Siguldas novada skolās. Iepirkums sastāvēja no trim daļām, un uzņēmējs varēja pieteikties gan uz kādu atsevišķu daļu, gan visām daļām kopā. Iepirkuma procedūrā piedalījās trīs ēdināšanas uzņēmumi: SIA “Aniva”, SIA “Arseja” un SIA “P.Dussman”, kuri piedāvājumu iesniedza uz visām trim iepirkuma daļām. Pēc uztura speciālista, pašvaldības speciālistu un Iepirkumu komisijas vērtējuma par saimnieciski izdevīgāko un kvalitatīvāko visās iepirkuma daļās tika atzīts SIA “Aniva” piedāvājums.