Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Martā sāksies bērnu reģistrācija mācībām 1. klasē; uzsākta priekšreģistrācija

2020-02-21

2. martā plkst. 8.00 sāksies bērnu reģistrācija mācībām Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 1. klasēs 2020./2021. mācību gadam. Reģistrēt bērnus būs iespējams gan klātienē izvēlētajā izglītības iestādē, gan elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Vecākiem, kuri bērnu vēlēsies reģistrēt elektroniski, jau no 21. februāra pieejama priekšreģistrācija – datu iepriekšēja ievadīšana sistēmā pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, tomēr svarīgi atcerēties, ka priekšreģistrācija nozīmē tikai datu saglabāšanu sistēmā un 2. martā plkst. 8.00 ir jāveic datu iesniegšana.

Pēc reģistrācijas katram bērnam tiks piešķirts individuāls reģistrācijas kods, pēc kura vecāki bērnu varēs identificēt pirmklasnieku reģistrā, kas pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv būs pieejams no 2. marta plkst. 17.00 un tiks aktualizēts katru dienu līdz pat 31. martam.

Pirmklasnieku uzņemšanas rinda tiks kārtota atbilstoši Siguldas novada pašvaldības saistošajos noteikumos “Par kārtību, kādā bērnus reģistrē un uzņem Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestāžu 1. klasēs” noteiktajām prioritātēm. Gan elektroniski, gan klātienē saņemtie iesniegumi tiks apvienoti vienā reģistrā pēc “rāvējslēdzēja” principa brīdī, kamēr abas rindas norit vienlaicīgi, kā arī izvērtējot noteiktās prioritātes, kas nosaka, ka primāri pilsētas skolās tiek uzņemti novadā deklarēto attiecīgās skolas skolēnu brāļi vai māsas, kā arī novadā deklarēto ģimeņu bērni.

Līdz 10. aprīlim, pēc vecāku iesniegto datu pārbaudes, vecāki saņems rakstisku apstiprinājumu par bērna uzņemšanu izglītības iestādē.

Plānots, ka 2020./2021. mācību gadā skolas gaitas novada izglītības iestāžu 1. klasēs sāks 250–260 Siguldas novadā deklarētie bērni, no tiem Siguldas pilsētas izglītības iestādēs – ne vairāk kā 238 novada pirmklasnieki. Laurenču sākumskolā plānots atvērt trīs pirmās klases, nodrošinot vietas 66 skolēniem, arī Siguldas 1. pamatskola pirmklasniekus uzņems trīs pirmajās klasēs, kurās tiks uzņemti 60 skolēni. Savukārt Siguldas pilsētas vidusskola piecās pirmajās klasēs, tostarp sporta un mākslas klasēs, kopā uzņems 120 pirmklasniekus. Allažu un Mores pamatskolā tiks atvērta viena 1. klase katrā izglītības iestādē, un šajās skolās pirmklasnieku reģistrācija ir bez ierobežojumiem, pamatojoties uz vecāku iesniegumu izglītības iestādē klātienē.

Papildu informācija par topošo pirmklasnieku uzņemšanu pieejama novada izglītības iestādēs un Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, zvanot uz tālruņa numuru 67970863, kā arī šeit.

Youtube