Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Uzsākta skolēnu pieteikšanās darbam vasaras brīvlaikā

2020-04-09

Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, no 9. aprīļa uzsākusi pieteikumu pieņemšanu skolēnu nodarbinātības projektam, kurā iespēja strādāt un apgūt pirmās darba prasmes būs 13 līdz 19 gadus veciem skolēniem, kuru dzīvesvieta deklarēta Siguldas novadā. Projektam iespējams pieteikties pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, aizpildot e-pakalpojumu “Reģistrācijas pieteikumi vasaras nodarbinātībai 2020. gadā” līdz 30. aprīlim. Ņemot vērā, ka šobrīd nav prognozējams, kā attīstīsies valstī noteiktā ārkārtējā situācija, nodarbinātības projektā iespējamas izmaiņas – gan tā apturēšana, gan termiņu pagarinājumi.

Pieteikumu varēs aizpildīt gan pats skolēns, gan nepilngadīga skolēna likumīgais pārstāvis. Ja pieteikumu aizpildīs skolēns vecumā līdz 18 gadiem, saņemot norīkojumu, būs jāiesniedz arī aizpildīta pieteikuma anketa ar vecāka saskaņojumu. Ģimenes ārsta izziņa par veselības stāvokli šogad būs jāiesniedz, saņemot norīkojumu.

Piesakoties darbam, skolēniem būs jānorāda savas prasmes un iemaņas, kā arī motivācija darbam. Pieteikumos skolēniem prioritārā kārtībā būs jāatzīmē trīs vēlamās darbavietas, izvēloties no pašvaldības apkopotā vakanču saraksta:

Skolēniem, kuriem prioritārajā secībā norādītajos uzņēmumos darba vietas uzņēmēji nevarēs nodrošināt, tiks piedāvātas vakances citos uzņēmumos. Kopumā šogad darbavietas piedāvā 41 uzņēmējs un 19 pašvaldības iestādes un struktūrvienības. Darba vietas tiks nodrošinātas skolēniem, kuri atbildīs noteikumos “Kārtība, kādā Siguldas novadā vasaras brīvlaikā organizējama skolēnu nodarbinātība” noteiktajiem kritērijiem. Jāņem vērā, ka darbavietu piedāvājumā ir iespējamas izmaiņas.

Iesniedzot pieteikuma anketu elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, skolēnam tiks piešķirts unikāls identifikācijas kods, kas tiks nosūtīts uz pieteicēja norādīto e-pastu. Skolēnu saraksts tiks publicēts 15. maijā pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, un tajā skolēnus, kuri atbilst noteiktajiem kritērijiem un tiks nodrošināti ar darbavietu, varēs identificēt pēc izsniegtajiem reģistrācijas kodiem. Plānots, ka norīkojumi, kuros būs norādītas konkrētās skolēnu darba vietas, tiks izsniegti jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis” Raiņa ielā 3, Siguldā. Saņemšanas laiks tiks precizēts.

Pašvaldība informē, ka, pamatojoties uz valstī noteikto ārkārtējo situāciju, iespējamas izmaiņas nodarbinātības termiņos. Saskaņā ar situāciju informācija tiks publicēta tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, kā arī nosūtīta Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēm, lai ar e-klases starpniecību informētu skolēnus un skolēnu vecākus.

Pieteikumus klātienē Pakalpojumu centrā darbadienās no plkst. 10.00 līdz 12.00 pieņems tikai gadījumā, ja pieteikumu nav iespējams veikt elektroniski.

Nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansēs, koordinēs un kontrolēs Siguldas novada pašvaldība, projekta īstenošanai investējot kopumā 68 000 eiro.

Papildu informācija pieejama, rakstot uz e-pasta adresi sandra.kirule@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67970932.