Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Turpinās ielu dubultās virsmas apstrāde

2020-07-28

Stabilizējoties laikapstākļiem, šonedēļ turpināsies dubultās virsmas apstrādes remontdarbi Ābeļu, Maijas un Jāņa ielā, izveidojot četru metru platu brauktuves daļu. Pēc tam, ņemot vērā laikapstākļus, dubultās virsmas apstrāde tiks veikta Vārpas, Mēness, Saules (no Allažu līdz Mēness ielai), Depo un Lapu ielā. Ievu ielā dubultās virsmas apstrāde aizkavējusies, jo tajā vēl šajā būvniecības sezonā tiks veikta apgaismojuma izbūve, savukārt Līgo un Zaru ielā jāizbūvē gāzesvada pievadi, bet Līgo ielā vēl arī ielu apgaismojuma infrastruktūra. Šajās ielās dubultās virsmas apstrāde tiks veikta pēc rakšanas darbu pabeigšanas, lai netiktu pārrakts jaunieklātais ielas segums. Dubultās virsmas apstrāde jau izveidota Strēlnieku, Vēju un Pūču ielā.

Siguldas novada pašvaldības būvinženieri informē, ka dubultās virsmas apstrāde tiek veikta brauktuves daļā, neizbūvējot novadgrāvjus vai apzaļumotu teritoriju, tādējādi privātīpašnieks pēc saviem ieskatiem pieslēgumu jeb iebrauktuvi līdz savam īpašumam ar bruģi, asfaltu, dubultās virsmas segumu vai citu klājumu var veidot sadarbībā ar būvuzņēmēju vai patstāvīgi normatīvajos aktos noteiktā kārtībā. Ja nepieciešams sazināties ar dubultās virsmas apstrādes uzņēmumu SIA “Strauteks”, aicinām zvanīt uz tālruņa numuru 26337055.

Dubultās virsmas segums tiek veidots, sākotnēji ieklājot šķembu apakškārtu, kam seko dubultās virsmas apstrāde, veidojot bitumena un šķembu maisījumu divās kārtās. Remontdarbi notiek labvēlīgos laikapstākļos, un ielas segums ar laiku iegūst asfaltam līdzīgu virsmu, nodrošinot komfortablākus braukšanas apstākļus. Tiek novērsta grantētās ielas putēšana un bedru veidošanās.

Būvdarbu laikā aicinām ievērot noteikto braukšanas ātrumu, kā arī ievērot citas pagaidu izvietotās zīmes par īslaicīgiem satiksmes ierobežojumiem. Paziņojumus par konkrētu remontdarbu dienu un plānotajiem satiksmes ierobežojumiem, privātīpašniekiem plānots ievietot pastkastītēs.

Jau ziņots, ka šajā sezonā, investējot turpat 300 tūkstošus eiro no pašvaldības budžeta, dubultās virsmas apstrāde plānota 14 Siguldas ielās. Virskārtas cieto segumu prioritāri iegūs tās ielas, kurās visi īpašumi ir 100% pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un centralizētajam ūdensvadam. Kā otrā prioritāte ir tās ielas, kurās 100% īpašumu pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un 50% īpašumu pieslēgti centralizētajam ūdensvadam. Savukārt augstas intensitātes Strēlnieku ielas posms no Melioratoru ielas līdz Pulkveža Brieža ielai ar dubultās virsmas apstrādi tiks apstrādāts tāpēc, ka SIA “Saltavots” pēc pašvaldības lūguma ir izbūvējis ūdens un kanalizācijas tīklu pievadus līdz īpašumiem, lai gan visi īpašnieki joprojām tiem nav pieslēguši savu īpašumu. Papildus tam jāatzīmē, ka šīs ielas ir ar virskārtai atbilstošu nestspēju, kas nepieciešama dubultās virsmas apstrādei.

Siguldas novada pašvaldība informē, ka, ņemot vērā iedzīvotāju pieslēgšanos inženierkomunikācijām, dubultās virsmas apstrāde tiks plānota arī nākamajā gadā.

Tuvākajās dienās informēsim par asfaltseguma virskārtas atjaunošanas darbiem.