Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Koncertā “Četras sievietes dabas” tiks atklātas nozīmīgas sievietes dzīves jomas

2020-08-10

Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā 19. septembrī plkst. 17.00 izskanēs koncerts “Četras sievietes dabas”, kurā uzstāsies četras Latvijā labi zināmas un iemīļotas mūziķes – soprāni Jolanta Strikaite-Lapiņa un Nora Kalniņa, čelliste Māra Botmane un ērģelniece Ilze Reine. Koncertā tiks uzsvērta sieviete kā sabiedrības tēls ar tās dažādajām lomām, spilgtajām emocijām un pārdzīvojumiem, ar kuriem sastopas visas dzīves laikā. Viendaļīgajā, stundu garajā koncerta programmā tiks apspēlētas četras sievietes dabas, kas pārņem viena otru plūstoši, atspoguļojot sievietes virzību cauri četrām dzīves sfērām.

Programmu veidojušas pašas mākslinieces, smeļoties iedvesmu no divu sieviešu daiļrades kuras abas šķir teju vai gadu tūkstotis – Hildegarde no Bingenas (1098-1179) un Sofija Gubaiduļina (1931). Dziedātāja Nora Kalniņa atklāj, ka visām māksliniecēm koncerta saturs ir personīgs, jo ikviena caur mūziku paudīs sev tuvāko darbu, kurā integrētas arī pārējās, uzskatot, ka pilnīgas sievietes ir tad, kad piedzīvots mirklis no katras.

Koncertā būs iespēja dzirdēt gan labi pazīstamu, gan arī retāk atskaņotu renesanses un baroka meistaru solo skaņdarbus un duetus soprāniem, ērģelēm un čellam, tāpat arī mūsmāju komponistu Riharda Dubras, Ērika Ešenvalda un Ilzes Reines opusus, kā arī Latvijā vēl neatskaņotu Renātes Stivriņas skaņdarbu ērģelēm “Attende Domino”.

Koncerta laikā būs iespējams iepazīt četras nozīmīgas sievietes dzīves jomas:

  • sieviete dabā, kur priekšplānā izvirzītas pastorālas dabas ainas, kas vēsta par vieglumu un atvērtību dzīvei;
  • sieviete ticībā, kad brieduma gados viņu interesē garīgā sfēra un dzīves morāle;
  • sieviete mīlā, kur apspēlētas saldkaislās jūtas ar zaudējumiem un mīlas priekiem;
  • sieviete ģimenē, kur viņa ir gādīga māte, kas dzied šūpuļdziesmas un pārdzīvo par nepiepildīto vai zaudēto.

Katru no daļām ievada Hildegardes no Bingenas 12. gs. antifons “O quam mirabilis est”, kas vēsta par zināšanām un zinātkāri kā visaugstāko no tikumiem. Savukārt koncerta vidusposmā izskanēs iespaidīgais krievu komponistes Sofija Gubaiduļinas opuss “Croce” (krusts), kas kalpo par simbolu programmas četrdalība.

Ieeja koncertā – bez maksas.

Koncertu norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Saulkrastu kultūras centrs un Emīla Dārziņa biedrība.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.