Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

No 1. septembra būs izmaiņas atvieglojumu saņemšanai sabiedriskajā transportā

2020-08-11

No 1. septembra stāsies spēkā izmaiņas noteikumos, kuri paredz braukšanas maksas atvieglojumus 13 Siguldas novada sabiedriskā transporta pārvadājumu maršrutos.

Izmaiņas skars tos Siguldas novada izglītības iestāžu audzēkņus, kuri nav deklarēti Siguldas novadā un vēlas saņemt atvieglojumus sabiedriskajā transportā. No 1. septembra šiem izglītības iestāžu audzēkņiem Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes vietā tiks izsniegta bezmaksas pieejas karte, ar kuru būs iespēja gan iekļūt izglītības iestādē, gan saņemt braukšanas atvieglojumus sabiedriskajā transportā. Iepriekš izņemtās ID kartes pēc 1. septembra vairs nebūs derīgas, tāpēc aicinām tās savlaicīgi apmainīt pret bezmaksas pieejas karti.

Tāpat tiks mainīta kārtība, kādā tiek piemēroti braukšanas maksas atvieglojumi pavadošajām personām. Līdz šim braukšanas maksas atvieglojumi tika piemēroti personām, kas pavadīja bērnu līdz 6. klasei, taču no 1. septembra bezmaksas brauciens sabiedriskajā transportā tiks piemērots tām personām, kuras nav jaunākas par 13 gadiem un kuras pavada obligātās pirmsskolas izglītības vecuma bērnu vai Siguldas novadā reģistrēto vispārējo izglītības iestāžu 1. klases izglītojamo. Bērnam, kuru persona pavada, ir jābūt deklarētam Siguldas novadā. Pavadošā persona pavadīšanas mirklī varēs pārvietoties bez maksas, validējot bērna ID karti diviem braucieniem. Aicinām iedzīvotājus, kurus varētu skart šīs izmaiņas, laikus vērsties klientu apkalpošanas centros, lai veiktu izmaiņas uz atvieglojumu saņemšanu Siguldas novada sabiedriskajā transportā.

Siguldas novada iedzīvotāja ID karti novadā deklarētie iedzīvotāji no pirmdienas līdz sestdienai var saņemt pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, kā arī Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6, kurš ir atvērts katru dienu, tostarp brīvdienās, no plkst. 9.00 līdz 19.00.