Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novada teritorijā uzsākta grantēto ielu apstrāde ar putekļu absorbentu

2020-08-11

Ņemot vērā prognozētos ilgstoši sausos laikapstākļus, Siguldas novada teritorijā jau paveikta maģistrālo grantēto ielu apstrāde ar putekļu absorbentu. Tuvākajās dienās ar pretputes līdzekli tiks apstrādātas arī citas Siguldas pilsētas grantētās ielas, kā arī Siguldas, Allažu un Mores pagastu grantētās ielas un ceļi blīvi apdzīvotās teritorijās.

Pēdējā laikā Siguldas novada pašvaldības speciālisti ir saņēmuši vairākkārtējas iedzīvotāju sūdzības par atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem gan dzīvojamās zonas ielās, gan vietās, kur uzstādītas ceļa zīmes ar braukšanas ātruma ierobežojumiem, tāpēc atgādinām: lai putekļu absorbenta iedarbība saglabātos pēc iespējas ilgāk, autovadītāji aicināti ievērot ātruma ierobežojumus un nedriftēt, kā arī nespolēt. Šādas rīcības bojā pretputes līdzekļa izveidoto slāni un samazina tā efektivitāti, tādējādi mazinot ielu un ceļu malās dzīvojošo dzīves kvalitāti.

Pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldes speciālisti informē, ka lēmums par ceļu apstrādi ar pretputekļu līdzekli tiek pieņemts, izvērtējot gan ielu un ceļu uzturēšanai paredzēto finanšu līdzekļu apjomu, gan arī laikapstākļus. Visu novada grants ielu un apdzīvoto vietu ceļu vienreizēja apstrāde izmaksā aptuveni 30 tūkstošus eiro, turklāt tā iedarbība var samazināties vai neiedarboties ilgstoša lietus vai tādā sausuma laikā, kurā nav nedz rasas, nedz cita mitruma avota, tādējādi netiek iegūts vēlamais efekts. Papildus tam atgādinām, ka prioritāri tiek apstrādātas maģistrālās ielas, tās ielas un ceļi, kur kursē sabiedriskais transports, kā arī apbraucamie ceļi ielu remontdarbu laikā.