Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novada ģimenes, kurās ir trīs un vairāk bērni, aicinātas atjaunot statusu

2020-08-12

Pašvaldības speciālisti aicina Siguldas novadā deklarētās ģimenes līdz 20. augustam atjaunot statusu “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni”, lai no jaunā mācību gada varētu piemērot aktuālo atbalsta veidu katrai ģimenei – atlaidi ēdināšanas pakalpojumu apmaksai, pabalstu mācību līdzekļu iegādei vispārizglītojošās skolas skolēniem, samazinātu maksu Mākslu skolā “Baltais flīģelis” un Siguldas Sporta skolā, kā arī atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim.

Statusu iespējams atjaunot pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, izvēloties e-pakalpojumu “Statusa “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni” piešķiršana vai atjaunošana”. Pēc autorizēšanās iespējams pārbaudīt, līdz kuram datumam ģimenei ir aktīvs statuss, aktualizēt informāciju par bērnu izglītības iestādēm un atlaidēm, kā arī ērti pārskatīt jau iepriekš iesniegtos datus, nepieciešamības gadījumā tos labojot.

Iesniegums tiks izvērtēts divu nedēļu laikā, un iesniedzējs par lēmuma pieņemšanu tiks informēts iesniegumā norādītajā veidā. Ģimenes aicinātas laicīgi iesniegt iesniegumu, jo pašvaldības atbalsts tiek piemērots ar nākamo mēnesi pēc statusa piešķiršanas vai atjaunošanas. Atgādinām, ka statuss novadnieku ģimenēm, kurās aug trīs un vairāk bērni, tiek noteikts līdz 31. augustam, bet iesniegumu reģistrācija statusa saņemšanai vai atjaunošanai tiek nodrošināta visu gadu.

Atbalsta programmu novadnieku ģimenēm, kurās tiek audzināti trīs un vairāk bērni, Siguldas novada pašvaldība īsteno jau septīto gadu; šobrīd pašvaldības atbalstu saņem jau 400 novadnieku ģimenes.

Pašvaldības saistošie noteikumi “Par statusa “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni” piešķiršanu un atjaunošanu” paredz: lai ģimene iegūtu statusu, visiem tās locekļiem ir jābūt deklarētiem Siguldas novadā, bet, ja bērnu vecāki nav laulāti, visiem jābūt deklarētiem vienā adresē. Kā arī ģimenei jābūt nokārtotām visām saistības ar pašvaldību un par pašvaldības iepirkumu ievaros nodrošinātiem pakalpojumiem, tādēļ pašvaldības speciālisti aicina ģimenes pārliecināties, vai ir samaksāts nekustamā īpašuma nodoklis, veikta ēdināšanas pakalpojumu un interešu izglītības pulciņu apmeklējumu samaksa, kā arī citi maksājumi, kurus administrē vai nodrošina pašvaldība.

Visām ģimenēm ar aktīvu statusu atbalsta programma paredz iespēju saņemt bezmaksas Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, bezmaksas sabiedriskā transporta pakalpojumus Siguldas novadā, atlaižu programmas Siguldas Sporta centrā, Fischer Slēpošanas centrā un Siguldas pilsētas slēpošanas trasē, kā arī 40% atlaidi ieejas maksai novada pašvaldības organizētajos kultūras pasākumos, ja biļetes cena ir lielāka par diviem eiro. Tām ģimenēm, kuras deklarētas Siguldas novadā uz kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00, atbalsta programma sniedz iespēju saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi 50–70% apmērā par zemi, dzīvokli, dzīvojamo māju, dzīvojamo māju palīgēkām, garāžām, atlaidi ēdināšanas pakalpojumu apmaksai 20–75% apmērā, ikgadēju pabalstu vispārizglītojošas skolas skolēnam 50 eiro apmērā, kā arī samazinātu maksu par profesionālās un interešu ievirzes izglītības programmu apguvi Mākslu skolā “Baltais flīģelis” un Siguldas Sporta skolā.

Plašāku informāciju par pašvaldības sniegto atbalstu iespējams saņemt, zvanot uz Pakalpojumu centra bezmaksas tālruni 80000388, kā arī šeit. Pakalpojumu centrā iespējams iesniegt iesniegumu arī papīra formā, ja nav iespējas to iesniegt elektroniski.