Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Aicinām ievērot nepieciešamos piesardzības pasākumus Covid-19 ierobežošanā

2020-10-13

Lai palīdzētu labāk izprast atšķirību starp nepieciešamajiem piesardzības pasākumiem, kurus jāveic personām, kam Covid-19 tests uzrādījis pozitīvu rezultātu, kuras Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir noteicis par kontaktpersonām vai pastarpinātajām kontaktpersonām, izveidotajā Covid-19 informatīvajā tīmekļa vietnē ir izvietota informācija ar galvenajām atšķirībām starp izolēšanās veidiem. Tāpat SPKC ir izstrādājis noteikumus, kas kontaktpersonai jāievēro mājas karantīnas jeb medicīniskās novērošanas laikā.

 

  • Mājas karantīna nošķir un ierobežo pārvietošanos tiem cilvēkiem, kuri, iespējams, bijuši pakļauti inficēšanās riskam ar Covid-19, bet jūtas veseli un neizjūt simptomus. 14 dienu karantīna ir obligāta, tās laikā personai jāatrodas mājās, slimnīcā vai īpaši paredzētā vietā. Tā ir jāievēro arī Covid-19 saslimušā kontaktpersonai, ja epidemiologs ir noteicis personai pienākumu atrasties mājas karantīnas režīmā.
  • Pašizolācija ir 10 dienu norobežošanās no tuviem kontaktiem ar jebkuru cilvēku kopš atgriešanās Latvijā, ja neparādās saslimšanas simptomi, kuru nepieciešams ievērot, lai ierobežotu Covid-19 slimības izplatību, kas citās pasaules valstīs aizvien ir augstāka nekā Latvijā.
  • Izolācija ir vissvarīgākais drošības pasākums, kas paredz pilnībā norobežoties no veseliem cilvēkiem un ievērot vairākus stingrus noteikumus, personām, kas saslimušas ar Covid-19 līdz brīdim, kad ārsts apstiprina izveseļošanos.

Visiem ģimenes locekļiem vai personām, kuras atrodas tuvā kontaktā ar inficēto personu, bieži un rūpīgi jāmazgā rokas, jāievēro elpošanas higiēna.

Ņemot vērā, ka Siguldas novada izglītības iestādēs konstatēti Covid-19 inficēšanās gadījumi, atgādinām, ka bērni, kuri ir bijuši ciešā kontaktā ar kādu no inficētajām personām, tiek uzskatīti par kontaktpersonu, kam jāievēro 14 dienu mājas karantīna un rūpīgi jāseko līdzi veselības stāvoklim ciešā saziņā ar ģimenes ārstu. Savukārt vecāki, ja neizjūt slimības simptomus, var turpināt savas ikdienas gaitas, jo SPKC ieskatā viņiem nav nepieciešama mājas karantīna.

Aktuālā informācija par valdības pieņemtajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai apskatāmi šeit.