Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Atkritumu šķirošanas viedpunkts Leona Paegles ielā darbojas testa režīmā; notiek iedzīvotāju konsultēšana

2020-10-21

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” aicina Leona Paegles ielas daudzdzīvokļu namu kvartāla iedzīvotājus sākt aktīvi izmantot izveidoto atkritumu šķirošanas viedpunktu, kas novietots Leona Paegles ielā 6B, blakus līdzšinējai atkritumu konteineru novietnei. Viedpunkts nodrošinās, ka katrs dzīvoklis saņems individuālu aprēķinu par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem atbilstoši konkrētā dzīvokļa iemītnieku radītājam sadzīves un bioloģisko atkritumu apjomam. Tādējādi katra mājsaimniecība, samazinot un šķirojot tās radītos atkritumus, varēs arī samazināt un kontrolēt savas izmaksas.

Tā kā viedpunkts ir jauns tehnoloģisks risinājums visas Baltijas līmenī, tad tas pagaidām strādā testa režīmā. Vienlaikus cilvēki aicināti to aktīvi izmantot un jau tagad tajā nodot atkritumus. Lai uzlabotu iedzīvotāju lietošanas pieredzi, 22., 23. un 26. oktobrī no plkst. 8.00 līdz 9.00 Siguldas pilsētas “Jumis” speciālisti klātienē palīdzēs iedzīvotājiem viedpunkta lietošanā un atbildēs uz jautājumiem.

“Atkritumu šķirošanas viedpunkta izveides galvenais mērķis ir sniegt iespēju arī daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem pašiem kontrolēt savu atkritumu apsaimniekošanas rēķinu. Jo aktīvāk konkrētā dzīvokļa īpašnieki šķiros pārstrādei derīgos iepakojumus, jo mazāk atkritumus būs jānodod par maksu. Rēķinā dzīvokļa īpašnieks redzēs individuālu aprēķinu, nevis proporcionālo sadalījumu, kas izdalīts starp deviņu māju iedzīvotājiem, kā tas bija agrāk. Līdz ar to katras ģimenes atbildībā būs atkritumu šķirošana un norēķināšanās par savu, nevis kaimiņu radīto atkritumu apjomu,” norāda Siguldas pilsētas SIA “Jumis” direktore Kristīne Lūse.

Aptuveni 200 Leona Paegles ielas kvartāla iedzīvotāji viedpunktu var izmantot, autorizējoties ar savām Siguldas ID kartēm, to datus iepriekš iesniedzot savam mājas apsaimniekotājam. Viedpunktā par maksu var atsevišķi nodot sadzīves atkritumus un bioloģiski noārdāmos atkritumus, bet pārstrādei derīgo iepakojumu iedzīvotāji aicināti šķirot un bez maksas nodot blakus esošajos pazemes konteineros.

Līdzšinējais sadzīves atkritumu konteineru skaits esošajā novietnē tiks pakāpeniski samazināts. Plānots, ka no 1.novembra paliks tikai viens “klasiskais” sadzīves atkritumu konteiners, ko iedzīvotāji varēs izmantot gadījumos, ja viedpunkts kādu tehnoloģisku iemeslu dēļ īslaicīgi nestrādās.

Jau ziņots, ka, izmantojot viedpunktu, maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu tiks aprēķināta individuāli katram dzīvoklim atbilstoši reižu skaitam, kad nodoti sadzīves atkritumi. Savukārt maksa par atsevišķi nošķirotajiem bioloģiskajiem atkritumiem tiks aprēķināta atbilstoši to svaram. Abu tvertņu ietilpība ir līdz 37 litriem. Tāpat kā līdz šim maksa par atkritumu apsaimniekošanu tiks iekļauta ikmēneša rēķinos, ko klientiem sagatavo mājas apsaimniekotāji. Plašāka informācija un atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem pieejamas Siguldas pilsētas SIA “Jumis” tīmekļa vietnē.

Informāciju sagatavoja:
Daiga Buča
“Eco Baltia” preses sekretāre