Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novada bibliotēkā būs skatāma Līgas Ķempes izstāde “Piezīmes”

2020-10-22

No 3. novembra māksliniece Līga Ķempe aicina lasīt zīmuļgleznu “piezīmes” savā izstādē Siguldas novada bibliotēkā. Izstādes centrālais elements ir oriģināldarbs, kas tika izmantots rakstnieces, publicistes Daces Rukšānes grāmatas “Krieva āda” vākam; tas izpildīts autortehnikā, ko māksliniece dēvē par zīmuļgleznu.

Jāatzīmē, ka zīmuļgleznas māksliniece Līga rada kopš 2013. gada, tādējādi izstādē būs skatāmas arī citas tematiski dažādas zīmuļgleznas – katra no tām ar savu stāstu, tēlu un varoņiem, gluži kā grāmatas bibliotēkas plauktos.

Izstādes laikā cikla “Sarunas bibliotēkā” ietvaros 24. novembrī plkst. 18.00 māksliniece Līga Ķempe aicina uz tikšanos klātienē, savukārt 4. decembrī plkst. 17.30 Dace Rukšāne ielūdz lasītājus uz kopīgām sarunām bibliotēkā.

Līgas Ķempes glezniecība ir rotaļa ar klasiskām metodēm un tehnikām. Tā ir arī ekoloģiska, viņa glezno gan uz koka, gan uz lina – glezno miniatūras un gleznieciskus padara niekus – apgleznotas koka karotes, brošas un pogas. “Mans dzīvesprieks, dabiskums un drosme ir trīs ikdienas krāsas, kuras klāj katra notikuma vai noskaņojuma kopijas. Mana dzīve ir glezna, ko triepj piedzīvojums pēc piedzīvojuma. Kāda? Varbūt smieklu eļļā krāsota. Uz pieredzes auduma un sekunžu toņos. Piesātināti pievilcīgs tiešums ir mana prioritāte. Māksla ļauj mani redzēt, ko redzamajā neredzu,” tā par sevi saka pati māksliniece.

Māksliniece Līga Ķempe dzimusi 1975. gadā Liepājā, 2003. gadā ieguvusi mākslas maģistra grādu Gleznošanas apakšnozarē. Kopš 1999. gada piedalās izstādēs; bijušas 24 personālizstādes Latvijā un ārzemēs. Darbi atrodas mākslas galerijā “UPB” un Liepājas muzeja, Raivja Zabja, Luciano Benetton, Matti Miliusa kolekcijās, kā arī privātīpašumos Latvijā un ārzemēs.

2009. gadā Līga veidojusi izstādīšanās pieredzē apjomīgāko ekspozīciju Liepājas muzejā, gan arī kabatas izmēra sēriju salonā “Vīna Studija”. 2013. gadā veidojusi ar zīmuli gleznotas zēnu kora dziesmas. Zīmuļgleznu repertuāra izlase iespiesta tipogrāfijas “Veiters” maztirāžas kalendārā 2015. gadam. Līgas Ķempes lielformāta glezna “Puiku dziesma” 2016. gadā ieguvusi Liepājas vizuālās mākslas kopizstādes “Pilsētas skaņa mākslā” apmeklētāju balvu. Sadarbībā ar izdevniecību “Mikrofona ieraksti” iznākuši četri instrumentālās latviešu mūzikas sērijas “Gadalaiki” kompaktdiski ar Līgas gleznojumiem uz vākiem. Savukārt Līgas gleznotās Kuldīgas ainiņas rotā ansambļa “Stūrī zēvele” albumu “Labdien”. Līgas dāvanu savai valstij simtgadē, ko 2018. gadā eksportēja uz laikmetīgās mākslas muzeju “Erarta” Sanktpēterburgā, pirmo reizi Latvijā izrādīja Liepājas muzejs grupas izstādē “Nereālās nianses” 2019. gadā. Savukārt par 2020. gada krīzes laika vēstnesi un liecinieci kļuva personālizstāde “Venus”. Pirms tam sievietes ķermeni pielūdzošā glezniecība un viņu dievinošs tērpu dizains vienojās īstas Veneras telpā Rīgas modes salonā “Amoralle”.

Izstāde “Piezīmes” Siguldas novada bibliotēkā būs skatāma līdz 30. decembrim.

 

Foto: Krieva āda, zīmuļglezna uz koka, 50x59 cm, Līga Ķempe, 2019.


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.