Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Notiks pāreja uz ziemas laiku; aicina sekot līdzi autobusu kustības sarakstiem

2020-10-22

Naktī no sestdienas, 24. oktobra, uz svētdienu, 25. oktobri, Latvijā un daudzviet citur pasaulē notiks pāreja uz ziemas laiku – plkst. 4.00 pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ.

Ņemot vērā, ka notiks pāreja uz ziemas laiku, 25. oktobrī pasažieri aicināti īpaši sekot līdzi autobusu maršrutu kustības sarakstiem. Maršruta Nr. 7912 Rīga–Viļaka–Baltinava autobuss no pieturas “Baltinava” izbrauks plkst. 3.00 pēc vasaras laika (ikdienā izbrauc plkst. 2.00) un līdz Balvu autoostai pieturās apstāsies stundu vēlāk nekā norādīts kustības sarakstā. Savukārt no Balvu autoostas autobuss kursēs atbilstoši sarakstam, no Balvu autoostas izbraucot plkst. 3.01 (pēc ziemas laika). Neskaidrību gadījumā iedzīvotāji pirms brauciena aicināti atkārtoti pārbaudīt autobusa kustības sarakstu tīmekļa vietnē www.atd.lv sadaļā “Kustības saraksti”.

Latvijas teritorijā vasaras laiks ieviests 1981. gadā. Sākot no 1997. gada, vasaras laiks ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai.

Pāreju uz vasaras laiku un atpakaļ Latvijā nosaka Ministru kabineta noteikumi “Par pāreju uz vasaras laiku”. Noteikumos minēts, ka Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiek marta pēdējā svētdienā plkst. 3.00, kad atbilstoši otrās joslas laikam pulksteņa rādītājus pagriež par vienu stundu uz priekšu, bet oktobra pēdējā svētdienā plkst. 4.00 pulksteņa rādītājus ir jāpagriež par vienu stundu atpakaļ.

Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus un paņemt biļeti par savu braucienu, atgādinot, ka statistiku par reisa pieprasījumu veido pasažieriem izsniegtais biļešu skaits. Par konstatētiem biļešu tirdzniecības pārkāpumiem pasažieri var ziņot Autotransporta direkcijas kontrolieriem jebkurā diennakts laikā, sūtot īsziņu vai zvanot uz tālruņa numuru 27776621.