Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pasaulē novērtē Latvijā, tostarp Siguldā, rīkotos individuālos orientēšanās treniņus

2020-10-22

Starptautiskā Orientēšanās federācija (IOF) šoruden īpaši izcēlusi Latviju, ka tā spēja pielāgoties esošajai situācijai un Covid-19 krīzes laikā atbilstoši noreaģējusi, lai noorganizētu visas iecerētās sacensības nacionālajā čempionātā, kā arī Eiropas čempionātu rogainingā. To vidū atzinību izpelnījies arī individuālo treniņu seriāls, kas norisinājās arī Siguldā, kur to organizēja biedrība “Siguldas Maratona klubs & Siguldas takas”.

Pavasarī, kad vīrusa Covid-19 dēļ izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā Latvijā tika atcelti visi sporta pasākumi, tostarp arī orientēšanās sacensības un seriāli, Latvijas Orientēšanās federācija (LOF) izstrādāja sistēmu, kas ikvienam interesentam ļāva piedalīties individuālos orientēšanās treniņos brīvi izvēlētā laikā. LOF jaunajai situācijai divu nedēļu laikā pielāgoja savu jau pirms gada Latvijā izstrādāto unikālo “Qrenteerings” mobilo lietotni, kur distancē kontrolpunktos var atzīmēties, ar mobilo telefonu nolasot QR kodus. Ar šo lietotni var doties distancē brīvi izvēlētā laikā un atzīmēties kontrolpunktos, pilnībā nekontaktējoties ar citiem sportistiem vai tiesnešiem, kā arī nepieskaroties nevienai citai virsmai.

Līdz ar to jau kopš 26. marta ikviens interesents varēja noskriet orientēšanās distanci jaunajā, attālināti organizētajā E-lof individuālo treniņu seriālā. Tas ļāva gan profesionāliem sportistiem uzturēt sevi formā, gan ikvienam izkustēties un rūpēties par veselību drošā un aizraujošā veidā – orientējoties mežā. Šāda iespēja tika dota arī Latvijas Orientēšanās federācijas un tās paspārnē esošo klubu speciāli izveidotajos orientēšanās poligonos, kuros bija salikti kontrolpunkti un izveidotas vairākas dažāda garuma un sarežģītības orientēšanās distances. Lai piedalītos šajos treniņos, interesentiem atlika vien izvēlēties distanci, izdrukāt atbilstošu karti, un jebkurā brīvi izvēlētā laikā doties mežā, tā izvairoties no varbūtības, ka iespējama kontaktēšanās. Šādi orientēšanās poligoni tika izveidoti 20 Latvijas pilsētu apkārtnes mežos, arī Siguldā, pateicoties biedrības “Siguldas Maratona klubs & Siguldas takas” operatīvai un veiksmīgai sadarbībai.