Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Turpinās jaunas apgaismojuma sistēmas izbūve Ķiparos

2020-11-17

Pilnveidojot un modernizējot ielu apgaismojumu, šonedēļ Gravas, Nākotnes, Riekstu, Viršu un Zīļu ielā Ķiparos tiek uzsākti sagatavošanās darbi, lai izbūvētu jaunu apgaismojuma sistēmu, uzstādot energoefektīvas LED lampas. Darbus plānots noslēgt līdz decembra vidum.

Nedēļas beigās plānota vecās apgaismojuma sistēmas demontāža Viršu ielā, pēc kā tiks veikta jaunās apgaismojuma sistēmas izbūve. Paralēli apgaismojuma izbūves darbi norisināsies arī pārējās augstāk minētajās ielās.

Šo ielu apgaismojuma sistēmas izbūvi konkursa kārtībā veic būvdarbu veicējs SIA “DELTA EM”. Projektēšanas, autoruzraudzības un izbūves izmaksas ir 92 tūkstoši eiro ar PVN. Darbi tiek finansēti no Siguldas novada pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Jau ziņots, ka jaunas apgaismojuma sistēmas izbūve noslēgusies Līgo un Ievu ielā Ķiparos. Ņemot vērā, ka šajās ielās iedzīvotāji pieslēgušies gan pilsētas ūdens, gan kanalizācijas tīkliem, pēc apgaismojuma izbūves darbiem abām ielām ar grants segumu veikta dubultās virsmas apstrāde. Tāpat jauns apgaismojums izbūvēts arī Kārklu ielā Siguldā.

Noslēdzoties vēl pēdējiem šīs sezonas ielu un ceļu remontdarbiem, drīzumā remontdarbi tiks pabeigti Jaunatnes ielā un ceļam uz Kalnabeitēm. Jaunatnes ielā, kur vēl šajā būvniecības sezonā ieklāts jauns asfalta segums, noslēgumam tuvojas gājēju celiņa atjaunošanas darbi. Jāatzīmē, ka viena daļa gājēju celiņa vēl nav izveidota – to plānots izbūvēt pēc tam, kad iedzīvotāji noslēgs patapinājuma līgumu ar pašvaldību par zemes gabala izmantošanu gājēju ietves izbūvei. Pēc tam notiks projekta dokumentācijas izstrāde iztrūkstošās gājēju ietves izveidei. Savukārt ceļam uz Kalnabeitēm, kur veikti vienlaidus asfaltbetona atjaunošanas darbi, turpinās nomaļu labiekārtošana.