Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas kapsētā veikta ikgadējā nekopto kapavietu apzināšana

2020-11-19

Saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības 2019. gada 15. augusta saistošajos noteikumos Nr. 21 “Kapsētu uzturēšanas un lietošanas noteikumi Siguldas novadā” noteikto Siguldas kapsētā ir veikta ikgadējā nekopto kapavietu apzināšana un iezīmēšana. Kapavietas atzīmēšana ar dzeltenas krāsas brīdinājuma zīmi “Aktēts” nozīmē, ka pašvaldības izveidota komisija kapavietu apsekošanas rezultātā konkrēto kapavietu ir atzinusi par nekoptu un uzraugāmu piecus gadus. Tuviniekam, kurš ir apņēmies veikt kapavietas uzturēšanu, ir jāsakopj kapavieta, jāsazinās ar kapsētas pārzini un jāiesniedz iesniegums par kapavietas uzturēšanu. Atgādinām, ka iesniegumu iespējams iesniegt arī attālināti, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu. Savukārt kapavietas, kas tiks atzītas par nekoptām piecus gadus pēc kārtas, pašvaldība, saskaņā ar saistošajos noteikumos noteikto kārtību, varēs piedāvāt citiem iedzīvotājiem virsapbedījumu veikšanai.

2018. gadā, veicot nekopto kapavietu apzināšanu, par nekoptām Siguldas kapsētā tika atzītas 235 kapavietas, 2019. gadā – vēl 35 kapavietas, savukārt līdz 2020. gada novembrim, iedzīvotājiem aktīvi interesējoties par tuvinieku apbedījuma vietām, sakoptas ir jau trešdaļa no minētajām 270 kapavietām.

2020. gadā par trīs gadus (2018.–2020. gada) nekoptām ir atzītas kopumā 146 kapavietas, par divus gadus (2019.–2020. gada) nekoptām – 23 kapavietas, savukārt 2020. gadā par nekoptām ir atzītas vēl 18 kapavietas. Ar nekopto kapavietu sarakstiem var iepazīties šeit, kā arī Siguldas kapsētas informācijas stendā kapsētas stāvlaukumā.

Papildu informācija pieejama pie Siguldas novada kapsētu pārzines Edītes Švalkovskas, zvanot uz tālruņa numuru 26402201.