Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Notiks attālināts seminārs par videi draudzīgu saimniekošanu

2020-11-20

Lai turpinātu diskusiju un meklētu risinājumus, kā saimniekot apkārtējai videi un sabiedrībai arvien draudzīgāk, Siguldas novada pašvaldība un SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Pierīgas konsultāciju birojs aicina uz bezmaksas attālinātu semināru un domapmaiņu/diskusiju “Saimniekošana videi draudzīgā saimniecībā”, kas norisināsies 4. decembrī no plkst. 10.00 līdz 13.00 tiešsaistes platformā “Zoom” un tiks translēta tīmekļa vietnē www.sigulda.lv.

Lai attālināti piedalītos seminārā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās līdz 30. novembrim, nosūtot pieteikumu uz e-pasta adresi ineta.eriksone@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26341991. Tiem, kas būs pieteikušies, norādītajā kanālā tiks nosūtīta semināra tiešsaistes saite.

Semināra laikā plānotas prezentācijas par videi draudzīgu saimniekošanu Siguldas novadā, par augu aizsardzības līdzekļu ietekmi uz vidi, Zemkopības ministrijas Lauku attīstības departamenta prezentācija par faktiskajiem rādītājiem (izaudzētais, cik no tā nopirkts) Latvijā lauksaimniecības saimniekošanas shēmās (konvencionālajā, integrētajā, bioloģiskajā), par iespējām un izaicinājumiem tirgū, Valsts augu aizsardzības dienesta departamenta prezentācija par to, kā augsni ietekmē katra saimniekošanas shēma, SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” informēs par bioloģiskās un konvencionālās produkcijas pašizmaksu, par to, cik var nopelnīt katrā no saimniekošanas shēmām.

Semināra noslēgumā plānota domapmaiņa/diskusija par iespējamo risinājumu meklējumiem, kas, ņemot vērā spēkā esošos normatīvos aktus, vēl būtu darāms, lai mazinātu augu aizsardzības līdzekļu ietekmi uz apkārtējo vidi un sabiedrību, vienlaikus saglabājot lauksaimniecisko darbību, kas ir būtiska nozare visā Latvijas teritorijā.