Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šonedēļ Siguldas novadā: Pasaules kauss skeletonā un bobslejā, Ziemassvētku egles iedegšana un izstādes

2020-11-27

Šajā nedēļas nogalē bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” turpināsies Pasaules kausa sacensības bobslejā un skeletonā, kurās piedalīsies arī mūsu novada sportisti. Sacensības tāpat kā pagājušajā nedēļā būs iespējams vērot Latvijas televīzijas tiešraidēs. Svētdien, pirmajā Adventē, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tiks iedegta Ziemassvētku egle, ko papildinās gaismu un mūzikas saspēle. Aicinām novadniekus nepulcēties un ievērot piesardzības pasākumus, lai sev ērtā laikā dotos baudīt svētku brīnumu un Adventes laiku. Savukārt kultūras centrā “Siguldas devons”, Siguldas novada bibliotēkā un Mākslu skolā “Baltais flīģelis” iespējams apmeklēt interesantas izstādes.

Piektdien, 27. novembrī

  • Plkst. 10.00 BMW IBSF Pasaules kausa izcīņa skeletonā sievietēm bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
  • Plkst. 15.00 BMW IBSF Pasaules kausa izcīņa skeletonā vīriešiem bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    Skeletonā vīriešiem savā trasē startēs novadnieki Martins un Tomass Dukuri. Plašāka informācija pieejama šeit.

Sestdien, 28. novembrī

  • Plkst. 10.00 BMW IBSF Pasaules kausa izcīņa bobslejā sievietēm bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
  • Plkst. 15.00 BMW IBSF Pasaules kausa izcīņa bobslejā vīriešiem bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    Šonedēļ pasaules labākajiem bobslejistiem pievienosies arī olimpiskais čempions Oskars Melbārdis. Latviju sacensībās pārstāvēs vēl divas komandas.

Svētdien, 29. novembrī

  • Plkst. 15.00 BMW IBSF Pasaules kausa izcīņa bobslejā vīriešiem bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
  • No plkst. 16.00 līdz 21.00 Ziemassvētku egles iedegšana Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.
    Līdz ar eglīti Siguldas dzelzceļa stacijas ēkas fasāde mirdzēs LED prožektoru staros, atdzīvinot svētku laikam raksturīgos tēlus – rūķus, meža zvērus, Ziemassvētku vecīti, viņa kamanas un citus. Papildu informācija apskatāma šeit.

 

Aicinām apmeklēt izstādes!

Lielformāta fotogrāfiju izstāde “Ikonas – izstāde par tiesībām būt” kultūras centrā “Siguldas devons”
Izstādi veidojis Zviedrijas Fotogrāfijas muzejs “Fotografiska” sadarbībā ar teātri “Glada Hudik”, kurā darbojas arī aktieri ar garīga rakstura traucējumiem. Tieši šie cilvēki ir fotomodeļi, kas iejutušies dažādu ikonisku personāžu tēlos, tādējādi gūstot iespēju ieņemt savu vietu pasaules mākslā, sabiedrībā un vēsturē. Dīva, Policists, Dumpinieks, Karaliene... Katrs tēls mūs uzrunā ar savu, piesātinātu vēstījumu, par cilvēka pastāvēšanas mūžīgo cīņu starp cerībām un izmisumu, sapņiem un realitāti, ierobežojumiem un iespējām. Izstāde ir ceļš uz patiesu tādas grupas iekļaušanu, kuru ikdienā redzam tik reti un kura vēsturē allaž ir palikusi neredzama.
Izstāde izvietota uz kultūra centra “Radix” zāles skatuves, un tā apskatāma līdz 10. decembrim. Kultūras centrs apmeklētājiem atvērts no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 10.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 11.00 līdz 15.00.

Izcilā latviešu tekstilmākslinieka piemiņas izstāde “Viesturam Bērziņam 66” kultūras centrā “Siguldas devons”
Šajā izstādē apskatāmi Siguldā dzimuša tekstilmākslinieka Viestura Bērziņa gobelēni, fotogrāfiju kolāžas un zīmējumi. Apskatot izstādi, apmeklētājiem vienlaicīgi būs iespēja baudīt nelielu video filmu, kas uzņemta 1991. gadā mākslinieka viesošanos un darba laikā rezidencē Leikpleisidā, ASV.
Izstāde izvietota “Silva” zālē, un tā aplūkojama līdz 5. decembrim. Sestdienās aplūkojama no plkst. 11.00 līdz 15.00.

Ulda Rubeža izstāde “Nekurienes vidū” Mākslu skolā “Baltais flīģelis”
Gleznotājs savos darbos jauc reālos, dokumentālos kadrus ar nereāliem foniem, radot postsireālistiskas ainavas. Savukārt readymade objektus viņš pārveido, radot miniatūras scenogrāfiskas ainiņas. Jaucot reālo jeb dokumentālo ar nereālo, mākslinieks cenšas likvidēt robežas starp realitātēm un to uztverēm. Tādējādi izstāde ir stāsts par notikumiem, kas risinās mums līdzās, vai arī ļoti tālu prom – tam īsti nav nozīmes, jo mēs par tiem neaizdomājamies, tikpat labi tie nenotiek nekur. Izstādes gaisotne ir diezgan netverama; ir skaidri nojaušamas darbojošās personas, bet pavisam neesoša ir darbība un vieta. Izstāde pirmizrādīta tieši veļu laikā, lai spēle ar laika un telpas nojaukšanu būtu vēl labāk izgaršojama.
Izstāde apskatāma līdz 7. decembrim. Mākslu skola “Baltais flīģelis” darbdienās apmeklētājiem atvērta no plkst. 10.00 līdz 20.00, sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.
“Baltajā flīģelī” aplūkojamas arī citas izstādes: Mākslas nodaļas 7. klases audzēkņu gleznošanas nobeiguma darbu retrospektīva izstāde 1. stāva gaitenī un Mākslas nodaļas 5.–7. klases datorgrafikas darbu izstāde “Spītējot Covid-19” 2. stāva gaitenī.

Gleznotājas Līgas Ķempes interaktīva zīmuļgleznu izstāde “Piezīmes” Siguldas novada bibliotēkā
Izstādē kopumā skatāmas tematiski dažādas zīmuļgleznas, taču katrs mākslas darbs ir ar savu stāstu, tēlu un varoņiem. Centrālais izstādes elements ir darbs ar nosaukumu “Krieva āda”, kurš tika īpaši radīts Daces Rukšānes romāna grāmatas vākam. Izstādē apmeklētājiem ir iespējams ne vien mākslas darbus aplūkot, bet arī, izmantojot darbiem pievienotos QR kodus, gūt papildu informāciju, noklausīties zēnu kora dziesmas, interviju ar rakstnieci Daci Rukšāni vai nokļūt mākslinieces tīmekļa vietnē.
Zīmuļgleznu izstādi varēs aplūkot līdz 30. decembrim. Siguldas novada bibliotēka apmeklētājiem atvērta otrdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00, no trešdienas līdz piektdienai no plkst. 10.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst. 10.00 līdz 15.00.
Siguldas novada bibliotēkā apmeklējamas arī citas tematiskās izstādes: ilustrāciju izstāde “Putni Unas Leitānes zīmējumos”, izstāžu cikla “Latviešu rakstnieki – jubilāri” literārā izstāde “Varbūt, ka dzīve mani dzird...” Mūziķim, dzejniekam Valdim Atālam 70, kā arī tematiskā izstāde “Manas valsts simbolam – Latvijas himnai – 100”.

Ieeja izstādēs – bez maksas.

 

Foto: Viesturs Lācis


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.