Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novadā pieejami 130 publiskie dalītās atkritumu vākšanas konteineri

2020-11-30

Rūpējoties par tīru un sakoptu vidi Siguldas novadā, iedzīvotāju ērtībām visa novada robežās publiski pieejami 85 konteineri stikla iepakojumam un 45 konteineri vieglajam iepakojumam (papīram, plastmasai un metāla iepakojumam), tajā skaitā deviņi pazemes atkritumu šķirošanas punkti.

Siguldas novadā iedzīvotājiem pieejami zaļas krāsas zvana veida konteineri, kuri paredzēti dzērienu stikla pudeļu un burku ievietošanai, kā arī dzeltenas zvana veida un parastās, kantainās tvertnes plastmasas, papīra un metāla iepakojumam. Dzeltenajā konteinerā drīkst izmest PET pudeles, šampūnu, dušas želeju un citas līdzīgas plastmasas pudeles, plastikāta maisiņus, konservu bundžas, dzērienu metāla bundžas un citus iepakojumus, kā arī visa vieda papīra un kartona iepakojumus, tai skaitā kartona kastes, arī tetrapakas, avīzes, žurnālus, brošūras, katalogus un citus reklāmas materiālus, kas nav laminēti. Šai konteinerā nedrīkst izmest netīrus iepakojumus, eļļas pudeles, rotaļlietas, slapju vai netīru papīru un kartonu, salvetes un kabatlakatiņus, kā arī vienreizlietojamos traukus. Atgādinām, ka pirms izmešanas nododamajam materiālam jābūt pēc iespējas tīram no ēdienu un dzērienu paliekām, kā arī saplacinātam.

Zvana veida konteineriem ir iestrādātas speciālas atveres, pa kurām ievietojams sašķirotais materiāls. Tās izveidotas tādā izmērā, lai konteinerā nenonāktu nešķirotie atkritumi, kuri sabojā aktīvo šķirotāju jau sašķiroto atkritumu apjomu. Vienlaikus konteineros izvietotās atveres ļauj konteinerā nonākt lielākam šķiroto atkritumu daudzumam, līdz ar to vides apsaimniekotājam ir iespēja būtiski samazināt atkritumu mašīnu radīto CO2 izmešu apjomu, kas var tikt radīts, kursējot pēc tukša konteinera, kurā ievietotas, piemēram, vien pāris kastes.

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” norāda, ka nepareizi novietoti atkritumi – to izmešana nepiemērotās vietās, kā arī to novietošana blakus konteineriem – var atstāt būtisku negatīvo ietekmi uz vidi, tāpēc tā ir uzskatāma par sodāmu rīcību. Gadījumā, ja tiek novērots, ka kāds no šķiroto atkritumu konteineriem ir pilns un tajā vairs nav vietas, SIA “Jumis” aicina par to informēt, zvanot uz telefona numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv, vai izmantot kādu citu no tuvumā esošajām publiski pieejamajām tvertnēm.

Tāpat novadniekiem pieejams šķirošanas laukums “Zemdegas”, kur bez maksas var nodot kartonu, papīru, PET pudeles, polietilēnu, pudeļu stiklu, logu stiklu, metālu, baterijas, akumulatorus, luminiscētās spuldzes un nolietotās elektropreces. Tāpat ikvienam novada iedzīvotājam, uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti vai izziņu par deklarēto dzīvesvietu, ir iespēja bez maksas atkritumu savākšanas laukumā “Zemdegas” nodot četras vieglo automašīnu riepas gada periodā.

Papildu informācija par pareizu atkritumu šķirošanu, kā arī citu atkritumu veidu nodošanas iespējām apskatāma tīmekļa vietnē www.jumis.lv.