Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ar dubultuzvaru brāļiem Dukuriem noslēdzas Pasaules kausa pirmie posmi bobslejā un skeletonā

2020-11-30

No 27. līdz 29. novembrim bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” norisinājās Pasaules kausa otrais posms bobslejā un skeletonā. Sacensību pirmajā dienā skeletonā, pārspējot trases rekordus, dubultuzvaru izcīnīja novadnieki brāļi Dukuri – Martinam Dukuram 1. vieta, Tomass Dukurs – otrais.

Divu braucienu summā Martins Dukurs finišēja pēc minūtes un 38,91 sekundēm, sacensību otrajā nobraucienā uzstādot jaunu trases rekordu – 49,45 sekundes. Tomass Dukurs brālim zaudēja 0,19 sekundes, bet apsteidza trešās vietas ieguvēju britu Markusu Vaietu, kurš no uzvarētāja atpalika 0,94 sekundes. Kopumā vīriešu konkurencē piedalījās 18 braucēji.

Latviešu skeletoniste Endija Tērauda 18 sieviešu konkurencē sacensību otrajā posmā ierindojās 11. vietā. Jaunajai sportistei spēcīgā konkurencē neizdevās atkārtot pirms nedēļas iespēto, kad viņa pakāpās uz goda pjedestāla, iegūstot 3. vietu. Uzvaru divu braucienu summā pārliecinoši nodrošināja austriete Janīna Floka ar rezultātu viena minūte un 42,93 sekundes. 2. vietu ieguva krieviete Jeļena Ņikitina par 0,65 sekundēm atpaliekot no 1. vietas, bet laureātu trio ar dalītu 3. vietu noslēdza Nīderlandes skeletoniste Kimberlija Bosa un vāciete Tīna Hermane 0,80 sekundes aiz uzvarētājas.

Sacensību otrajā un trešajā dienā norisinājās pasaules kausa izcīņa bobslejā, kurā kopumā piedalījās 13 ekipāžas, no tām Latviju pārstāvēja trīs. Ceturto reizi pēc kārtas Siguldā uzvaru izcīnīja vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža. Uzreiz pēc pirmā brauciena pirmās trīs vietas aizņēma vācieši, turklāt F. Frīdrihs vēlreiz laboja starta rekordu (49,19 sekundes). Tuvu pjedestālam noslēgumā bija arī Oskara Melbārža ekipāža, kas dalītajā ceturtajā piektajā vietā ar šveicieti Mihaelu Fogtu pēc pirmā brauciena un beigās šajā posmā Oskaram 4. vieta, nedaudz priekšā arī M. Fogts un Johaness Lohners. Ralfs Bērziņš pēc pirmā brauciena bija sestais un šo pozīciju nosargāja. Oskars Ķibermanis šoreiz septītais.

Sacensību dalībnieki novērtēja teicami sagatavoto ledu mājas trasē. Arī skeletonists Martins Dukurs atzina, ka tik ātrā trasē Siguldā ir braucis kādas piecas reizes. Līdz ar ātrumu arī pārbaudījums bijis pavisam cits. Bobsleja un kamaniņu trasi “Sigulda” sacensībām gatavoja starptautiski atzītā ledus meistaru komanda Jānis Skrastiņš, Dāvis Poška, Mareks Ančs, Artūrs Štolcers, Juris Ābele un Kristaps Rozenbergs, kā arī Māris Dandens, Māris Rolovs, Kaspars Kūriņš, Artūrs Vīgants, Andris Kūms, Kristaps Bērze, Andris Kalniņš, Ivars Puķītis un Artūrs Akmenis, kuri šogad ieguva Siguldas novada pašvaldības augstāko apbalvojumu “Siguldas novada Gada novadnieks 2020”.

Jāatzīmē, ka šīs sacensības Siguldā brāļu Martina un Tomasa Dukuru tēvam un trenerim Dainim Dukuram bija pēdējās sacensības Siguldas trases direktora amatā. D. Dukurs turpmāko laiku veltīs skeletonistu sagatavošanai ziemas olimpiskajām spēlēm, kas norisināsies 2022. gadā Pekinā, Ķīnā.

Youtube