Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Apstiprināta 2021. gada izstāžu programma “Siguldas devonā”

2020-12-02

Kultūras centrs “Siguldas devons” apstiprinājis pieteikumus izstādēm 2021. gadā. No 28 dažādiem, radošiem, orģināliem un īpaši Siguldai veidotiem izstāžu projektiem izvēlēti deviņi, kas kopumā veido daudzpusīgu profesionālās mākslas piedāvājumu Siguldas novada iedzīvotājiem un viesiem. Plānots, ka jauno izstāžu ciklu atvērs krāšņais multimākslinieks Pēteris Sidars.

Multimākslinieka Pētera Sidara personālizstādē “Spēles kustība” būs aplūkojami mākslinieka jaunie darbi abstraktajā glezniecībā un dažādi objekti un instalācijas. Jaunajos glezniecības darbos mākslinieks aicinās skatītāju iziet no ikdienas un iekļūt jaunā plašumā un jaunās emocionālās kombinācijās. Savukārt 2021. gada noslēdzošā izstāde būs mākslinieces, Siguldas novadnieces Līvas Pakalnes-Fanelli Siguldai veltīta personālizstāde.

Kultūras centrs “Siguldas devons” izstāžu projektu konkursu organizē jau otro gadu. Saņemtos individuālo mākslinieku, grupu un kuratoru pieteikumus izvērtēja īpaši veidota žūrija un pieaicinātie eksperti – Astrīda Rogule (Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Laikmetīgās mākslas kolekcijas glabātāja, Latvijas Kultūras akadēmijas docente, mākslas zinātniece), Maija Avota (māksliniece, Māras Muižnieces Rīgas mākslas skolas skolotāja, izstāžu kuratore) un Agita Zālīte (Siguldas novada māksliniece, mākslas pedagoģe).

Izvērtējot pieteikumus, tika komplektēts profesionālās mākslas piedāvājums, kas kopumā ir kvalitatīvs, izglītojošs, laikmetīgs, vai arī koncepcijas, kas popularizē Siguldas unikālo kultūrvēsturisko mantojumu. Varam lepoties ar to, ka Siguldas novads ir bagāts radošu personību, jo desmit no saņemtajiem pieteikumiem bija ar Siguldas novadu saistītu mākslinieku pieteikumi.

Aktuālā informācija par izstādēm aplūkojama tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, kā arī kultūras centra “Siguldas devons” Facebook lapā.