Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Uzsākta noslēdzošā pieteikšanās skolotāju izglītības projektā “Mācītspēks”

2021-01-11

Dažādu profesionālo jomu pārstāvji, savas nozares speciālisti aicināti kļūt par skolotājiem, piedaloties Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīvā – izglītības projektā “Mācītspēks”. Tā laikā topošajiem skolotājiem jomas profesionāļu un pieredzējušu mācībspēku vadībā būs iespēja apgūt nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai uzsāktu darbu skolā un savu personīgo attīstības ceļu. Projekta dalībnieki saņems skolotāja darba algu un stipendiju studijām, kā arī atbalstu savai profesionālajai izaugsmei.

Pieteikšanās projektam norisinās līdz 1. martam. Reģistrācijas anketa pieejama šeit. Projekta komanda īpaši uzsver pieteikuma anketas nozīmi, aicinot to aizpildīt rūpīgi, jo tā ir būtiska atlases procesa daļa.

Projekta kandidātu atlasē tiks ņemti vērā akadēmiskie, sabiedriskie un profesionālie sasniegumi, komunikācijas un sadarbības prasmes, mērķtiecība, neatlaidība, gatavība mācīties un motivācija dalībai programmā. Tāpat būtiski, lai kandidāti ir zinoši viņu izvēlētā mācību priekšmetā – obligāta prasība ir noteikta studiju satura apguve vismaz 12 kredītpunktu apmērā. Atlasē tiks izvēlēti kopumā 100 topošie skolotāji, kuriem tiks piedāvāts darbs tam piemērotākajā skolā, ņemot vērā skolas atrašanās vietu, skolēnu vecumu un citus kritērijus.

Projekta “Mācītspēks” ilgums ir divi gadi. Jau pirmajā projekta gadā dalībnieki uzsāks atalgotu darbu kādā no Latvijas skolām un paralēli iegūs skolotāja kvalifikāciju, studējot 2. līmeņa augstākās profesionālās izglītības programmā “Skolotājs” un saņemot mācību stipendiju. Papildus studiju un darba procesam topošais skolotājs saņems atbalstu no “Mācītspēks” komandas un pieredzējušiem kolēģiem skolās. Savukārt otrajā projekta gadā dalībnieki, turpinot darbu skolā, saņems atbalstu pašizaugsmei un profesionālai pilnveidei – sevis un citu vadības, komandas, saskarsmes un citu prasmju attīstībai.

Pateicoties projektam, šogad Siguldas novadā darbu uzsāka trīs pedagogi: Ieva Roķe (Siguldas pilsētas vidusskolā – angļu valodas skolotāja), Inga Šteinberga (Laurenču sākumskolā – vēstures un sociālo zinību skolotāja), Elīna Barreta (Mores pamatskolā – angļu valodas skolotāja).

Projektu Izglītības un zinātnes ministrijas vadībā īsteno Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte un Daugavpils Universitāte sadarbībā ar nodibinājumu “Iespējamā misija”, projekta dalībniekiem sniedzot iespēju izvēlēties starp studijām minētajās universitātēs. Savukārt prakses īstenošanas skola tiks piemeklēta sadarbībā ar “Mācītspēks” komandu, izvēloties no tām Latvijas skolām, kas būs pieteikušas vakances. Projekts tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/004 “Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena “Izglītība un pedagoģija” studiju programmas” un otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas “Skolotājs” licenču ietvaros. Papildu informācija par projektu apskatāma šeit.